Východ slunce: Romantika po hodinové túře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Východ slunce: Romantika po hodinové túře

Východ Slunce nad českou horou
Východ Slunce nad českou horou ( Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Zoufáte si, že léto skončilo a nyní nás čeká jen brzké stmívání, plískanice a nevlídno? Podívejte se, že i nastupující podzim, kdy se mlhy valí údolími, dokáže být krásný.

„Mnoho lidí si myslí, že nejkrásnější je východ slunce nad hladinou moře a létají kvůli němu tisíce kilometrů. Podívejte se ale, co můžete vidět doma,“ říká Michal Volf (41) z Ústí nad Labem. S přáteli si vydali na vrchol Milešovky (836,7 m nad mořem), aby z nejvyšší hory Českého středohoří shlédli skvostnou scenérii. Budíka měli nařízeného na půl pátou, za hodinu byli na úpatí hory a za dalších 65 minut už stáli na vyhlídce a spolu s dalšími nadšenci čekali na první paprsek. „Ve chvíli, kdy se na obzoru objevil, všichni zmlkli a jen rozjímali. Někteří tu dokonce kvůli nevšednímu zážitku nocovali pod širákem jen ve spacích pytlích,“ popsal. Vycházející slunce postupně osvítilo nedaleký kopec Lovoš, zříceninu hradu Hazmburk, horu Říp i vzdálenější Bezděz na Kokořínsku.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.