Ochrnutý Filip (12): Úředníci nechtějí povolit operaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ochrnutý Filip (12): Úředníci nechtějí povolit operaci!

Filip Němec
Filip Němec (: archiv)

CIZKRAJOV – Rodiče postiženého Filipa Němce (12) z Cizkrajova na Dačicku jsou zoufalí. Chlapec, který se před čtyřmi lety na školním výletě málem utopil a od té doby je v bdělém koma, měl absolvovat experimentální transplantaci kmenových buněk. Ministerstvo zdravotnictví ji ale nechce povolit!

Rodiče postiženého Filipa Němce (12) z Cizkrajova na Dačicku jsou zoufalí. Chlapec, který se před čtyřmi lety na školním výletě málem utopil a od té doby je v bdělém koma, měl absolvovat experimentální transplantaci kmenových buněk. Ministerstvo zdravotnictví ji ale nechce povolit!

„Tvrdí, že nám povolení k transplantaci kmenových buněk nedají. Nechápu to,“ říká nešťastná maminka Martina Němcová. Ministerstvo říká, že transplantace by takto těžce postiženému chlapci stejně nepomohla a rodina má prý odškodné ve výši 15 milionů korun raději využít na různé rehabilitace a péči o syna, než je dávat na pokusy, které nepřinesou žádné výsledky. „Nikdo neví, jestli to náhodou nevyjde. Pokud nám to nebude umožněno doma, podstoupíme léčbu v zahraničí, jak jsme původně plánovali,“ je rozhodnutá Filipova maminka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.