Ve svém volnu bránil zákon: Zloděj ho pořezal nožem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ve svém volnu bránil zákon: Zloděj ho pořezal nožem!

Kriminálník policistovi pořezal levou ruku, naštěstí minul břicho.
Kriminálník policistovi pořezal levou ruku, naštěstí minul břicho. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Policista Tomáš V. (43) v noci ze svého domu v Ostravě-Petřkovicích zahlédl dva podezřelé muže (62, 45) s koloběžkou. Protože se domníval, že jde o zloděje, rozhodl se zasáhnout. Vzápětí šlo odvážnému strážci zákona o život.

Policistu zřejmě uprostřed noci vzburcoval instinkt. „Probudil jsem se po půlnoci. Dívám se z okna a vidím tam dva podezřelé muže, kteří se oděni v černém rozhlížejí kolem dokola a pomalu postupují s elektrokoloběžkou,“ říká Tomáš V. Policista v civilu vyběhl ven a oslovil dvojici, o níž se domníval, že se jedná o zloděje. A prokázal se při tom služebním průkazem. Oba se rozutekli. „Vyběhl jsem za mladším (45) a ten na mě křičel: Nech mě jít, nebo tě bodnu do břicha!“ popsal Tomáš V. Když ho dopadl, recidivista skutečně vytáhl nůž. Než utekl, podařilo se mu poranit policistovi ruku. Pro agresora s nožem si pak musela dojít policejní zásahovka.

Protřelý recidivista má za posledních šest let za sebou už 10 odsouzení za násilné trestné činy. Nyní už je opět ve vazbě a hrozí mu šest let vězení. „Nebát se zakročit, to je přece normální pro každého policistu. I když je v civilu, slouží vlastně pořád. Máme navíc výborný výcvik, sebeobranu i střelby,“ řekl o svém odvážném činu Tomáš V.

Co bude s koloběžkou?

Strážci zákona propátrali okolí místa incidentu ze široka. Přesto se jim nepodařilo zjistit majitele ani uživatele elektrokoloběžky. „Proto se obracíme na veřejnost s výzvou, aby případný majitel elektrokoloběžky kontaktoval linku 158,“ řekla policistka Eva Michalíková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.