Tahle fotomodelka je chlap! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tahle fotomodelka je chlap!

Fotomodelka Michal Havelka.
Fotomodelka Michal Havelka. (pro Aha! – archiv Michala Havelky)

PRAHA – Půvabná tvář, žádostivé oči, štíhlá postava a dlouhé nohy. Jen málokdo by hledal za touto krásnou ženskou fasádou muže. A přece je to tak, Michal Havelka (32) je jedinou mužskou profesionální fotomodelkou u nás.

Fotomodelingu se věnuje již více než deset let, a jak sám tvrdí, vcelku úspěšně. „Jeden čas jsem byl i u modelingové agentury, ale nebylo to úplně ono, radši si kšefty organizuji sám,“ tvrdí jediná naše mužská fotomodelka.

„V ateliéru to bývá dřina, ale i tam se můžou stát úsměvné situace. Jednou se mi stalo, že jsem dělal fotky v aťasu v Brně a fotograf si mě spletl s opravdickou fotomodelkou. Řekli mu totiž, že z Prahy přijede na jednu noc hezká holka, tak ať si na snímcích dá extra záležet. Byl to docela příjemný omyl, jen on z toho byl potom celý vykolejený. Vůbec nevěděl, jak se k tomu má postavit,“ směje se. „Mnohem radši mám fotky v extreriéru, je z nich cítit, že miluju přírodu,“ říká Michal zasněně. S tím, že se převléká za ženu se podle vlastních slov smířil už dávno. „Mám nevýhodu v tom, že jsem se narodil v klučičím těle, narodit se jako holka, měl bych to jednodušší, byl bych prostě krásná,“ prohlašuje sebevědomě.

Kromě modelingu pracuje přes den jako číšník v restauraci. „Taky organizuji travesti vystoupení, ale my transvestiti to máme v naší společnosti těžké, jsme hrozně nedocenění. Za jednu róbu, kterou si navrhnu a ušiju, dám okolo deseti tisíc, za vystoupení vydělám dva nebo tři. Je to hrozný nepoměr. Taky naše publikum je oproti zahraničí víc chladné,“ tvrdí Michal.

Díky svému nevšednímu životu zažil už prý tolik zvláštních situací, že se rozhodl napsat o nich knihu. „Je to velmi osobní zpověď o tom, jak nelehké to je být mužem i ženou,“ uzavírá.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.