Kellnerova skupina PPF přišla o 7,42 miliardy Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Kellnerova skupina PPF přišla o 7,42 miliardy Kč!

Petr Kellner
Petr Kellner (PPF)

Impérium PPF zesnulého nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (†56), který zahynul po pádu vrtulníku na Aljašce, je v několikamiliardové ztrátě. Je to poprvé za třicetiletou historii firmy. Co za to může?

Je to důsledek koronavirové krize. „Negativní ekonomické prostředí způsobené pandemií se soustředilo v odvětví spotřebitelského úvěrování,“ uvedla finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková s tím, že ztráta činí 7,42 miliardy korun. Rok předtím přitom byla skupina v zisku přes 25,5 miliardy korun. Podle analytika Cyrrusu Tomáše Pfeilera za to může hlavně propad hospodářské aktivit společnosti Home Credit a že lidé po celém světě kvůli pandemii přestali splácet své úvěry nebo měli odložené splátky. To by se ale už nyní mělo vracet zpátky do normálu s tím, jak se po světě rozbíhá ekonomika. „Zisky, které generuje spotřebitelské financování, by měly v následujících kvartálech opět vzrůst,“ dodal analytik.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.