Špioni na Pražském hradě! ...aneb Ze sídla prezidenta se staly kulisy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Špioni na Pražském hradě! ...aneb Ze sídla prezidenta se staly kulisy

Kolona vládních vozidel u Hradu.
Kolona vládních vozidel u Hradu. (Foto Aha! – Hykl, Kundrát, Pátek, Machan)

Americký špion ve stínu svatovítské katedrály? Proč ne! Na Hradě se natáčel akční seriál z prostředí tajných služeb Jack Ryan.

A jako plac posloužily jak nádvoří, tak i vnitřní prostory prezidentského sídla. Špionážní seriál stanice Amazon Video Prime se včera natáčel skoro na celém Hradě. Filmaři mohli podle smlouvy využít tři nádvoří, Matyášovu bránu i interiéry schodiště, kanceláře a přilehlou chodbu v tzv. Ústavu šlechtičen. Za využití jedné z nejznámějších českých památek jako kulisy, ale bude muset produkce něco zaplatit. Hrad si napočítal za natáčecí den 1,262 milionu korun.

Že by prezidentka?

A co se to vlastně včera na Hradě natáčelo za scény? Jednou z nich byla kolona černých limuzín s upravenými vlaječkami, jako používají vozy s prezidentem. Jenže do luxusní škodovky nastupovala žena. Že bychom se tak dočkali první prezidentky, i když jen seriálové?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.