Karlovy Vary: Město filmu je bez letního kina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Karlovy Vary: Město filmu je bez letního kina!

Fotografie ze současnosti. Letní kino potřebuje obnovit zázemí pod orchestřištěm.
Fotografie ze současnosti. Letní kino potřebuje obnovit zázemí pod orchestřištěm. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová a INT)

Dohráno. Unikátní letní kino v Karlových Varech další filmy už nepromítne. Na rekonstrukci nemá město peníze.

Filmový amfiteátr vznikl u Poštovního Dvora v Karlových Varech již po válce. Těšil se velké oblibě. Poslední rekonstrukce tu proběhla v roce 2016. Město do zázemí pod pódiem 10 milionů ale tentokrát už investovat nechce. „Pro letošní rok se s žádnou investicí do jeho obnovy nepočítá. Provádějí se pouze drobné údržbové práce,“ říká mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Promítat by se podle jejích slov mohlo ve volnočasovém areálu na Rolavě. Město jednalo s potencionálním zájemcem, který by si objekt pronajal. „Své aktivity chtěl rozšířit i do prostor někdejšího klubu v suterénu pod pódiem a v průběhu jednání vyšlo najevo, že tento prostor nikdy nebyl k podobným účelům zkolaudován a případný hudební klub zde tedy fungovat nemůže. Z dohody o pronájmu areálu nakonec sešlo,“ dodává mluvčí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.