Slovensko-čínskou dvojici stíhá policie kvůli vraždě: Útěk přes půl planety | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Slovensko-čínskou dvojici stíhá policie kvůli vraždě: Útěk přes půl planety

Dvojice je obviněna z vraždy prvního stupně. Foto Instagram, Policie Hamilton
Dvojice je obviněna z vraždy prvního stupně. Foto Instagram, Policie Hamilton (Foto GoFundMe)

Kanadská policie pátrá po Slovákovi Oliveru Karafovi (28) a jeho spolupachatelce Yun (Lucy) Lu Liové (25), kteří se měli dopustit vraždy. Před spravedlností údajně prchli do východní Evropy!

Do čeho se to vlastně Karafa a jeho kamarádka zapletli, zatím není známé. Jisté je to, že jejich rukou zemřel Kanaďan (†35), jeho společnice skončila v nemocnici a na případu spolupracuje s kanadskou policií. Ta má za to, že dvojice krátce po vraždě nastoupila na letadlo směr východní Evropa. K vraždě došlo 28. února a od té doby se oba skrývají neznámo kde. „Policie úzce spolupracuje s mezinárodními orgány a jsme si jisti, že naše vyšetřování povede ke zjištění vašeho místa pobytu. Budeme vás nadále neúnavně pronásledovat,“ vzkázala uprchlíkům kanadská policie. Obě dvojice se podle všeho dobře znaly.

Karafa, který pochází ze zámožné slovenské rodiny, Yun poznal na střední škole v Torontu, kde spáchal přinejmenším jeden další ohavný čin. V roce 2012 v opilosti havaroval se svým luxusním Range Roverem, jeho spolujezdec náraz nepřežil. Podobně i Lucy má za sebou majetnou rodinu, její matka je úspěšnou podnikatelkou, která si potřásla rukou i s kanadským premiérem Justinem Trudeauem.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.