Zuzana Paroubková o prozrazených sponzorech: Tohle Jirka neměl dělat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zuzana Paroubková o prozrazených sponzorech: Tohle Jirka neměl dělat!

Zuzana Paroubková
Zuzana Paroubková (archiv)

PRAHA – Eduard Harant, rakouský přítel šéfa ČSSD Jiřího Paroubka, věnoval peněžní dar sdružení Zuzany Paroubkové. Problém je v tom, že peníze předal paní Zuzaně v dubnu 2006, tedy v době, kdy její občanské sdružení ještě neexistovalo.

Eduard Harant, rakouský přítel šéfa ČSSD Jiřího Paroubka, věnoval peněžní dar sdružení Zuzany Paroubkové. Problém je v tom, že peníze předal paní Zuzaně v dubnu 2006, tedy v době, kdy její občanské sdružení ještě neexistovalo.

Exmanželka šéfa ČSSD z něj tedy měla tehdy zaplatit darovací daň. To ale neudělala. „Nevěděla jsem, že to musím udělat. Už jsem pověřila daňaře, aby mi vše připravil. Dám to co nejdříve do pořádku. Pan Harant mi věnoval 100 000 korun,“ říká Paroubková.

Nelíbí se jí také, že její exmanžel uvádí jména některých sponzorů. „Pokud uvedl nějaké sponzory, já se od toho distancuji. Pokud něco vyšlo v médiích, tak to vytvořil on a jeho poradci,“ řekla deníku Aha! Zuzana Paroubková. Šéf ČSSD v neděli uvedl, že sdružení exmanželky sponzorovali mj. jeho přátelé Jan Dostál a Eduard Harant. Dalším sponzorem je Paroubkův známý Karel Jansta nebo firma Z – group.

Paroubek včera také vydal prohlášení, ve kterém se opřel do sdružení eStat, které je spojené s blízkým spolupracovníkem premiéra Mirka Topolánka Eduardem Kožušníkem. „Sdružení nemá v náplni žádnou charitu, ale slouží jako fórum pro představitele ODS a nyní i vlády. Od července 2006 do července tohoto roku získalo od sponzorů 15 300 000 Kč. To je částka o více jak milion korun vyšší než částka pro sdružení mé bývalé ženy,“ napsal Paroubek v prohlášení.

31.10.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.