Muk: Záhada pokračuje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Muk: Záhada pokračuje

Velké pracovní vypětí přivedlo Petra Muka až na psychiatrii.
Velké pracovní vypětí přivedlo Petra Muka až na psychiatrii.

PRAHA – Sobota, 11.40. Manželka zpěváka Petra Muka (40) Eva (32) s doprovodem vchází do dveří psychiatrické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice Praze. Zde je už několik dní hospitalizován.


- Zpěvák stále v léčebně
- Včera ho navštívila žena

Kliknutím zvětšeteSobota, 11.40. Manželka zpěváka Petra Muka (40) Eva (32) s doprovodem vchází do dveří psychiatrické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice Praze. Zde je už několik dní hospitalizován její manžel. A jedině nedělník Aha! byl utajené návštěvy svědkem! Eva se totiž před novináři obrnila mlčením, skrývá se a nikdo tak stále pořádně neví, co se s oblíbeným zpěvákem stalo. Proč je pod zámkem? Hrozí mu nebezpečí? Co se to děje?

Kliknutím zvětšete„Jeho stav se zlepšuje,“ opakuje stále dokola Mukův manažer Richard Dušák, o detailech ale mlčí.
Stejně tak zpěvákovo nejbližší okolí. Mukova manželka Eva, která v poslední době minimálně vychází z bytu na pražských Vinohradech a před veřejností se skrývá, ale byla včera zpěváka navštívit. I přesto, že teď totiž kvůli manželově zhroucení prožívá psychické peklo. A to je pro ženu, která je šest měsíců těhotná, velice nebezpečné!
Kliknutím zvětšeteCo se vlastně stalo? Zpěvák si měl v tuto dobu užívat s manželkou Evou svatební cestu na Lanzarote, ale nakonec skončil v péči lékařů. Důvodem je údajně přepracovanost a stres, kterému Muk v poslední době čelil. Zpěvák je ale hospitalizován na oddělení, kde se léčí afektivní poruchy! „Na takovém oddělení se léčí pacienti, u kterých se střídají deprese a mánie. Ta se projevuje zvýšenou aktivitou, nadměrnou hovorností, ztrátou zábran nebo nezodpovědným chováním,“ vysvětlil deníku Aha! jeden z předních českých psychiatrů.
Na takovémto oddělení se léčil i legendární český herec Miloš Kopecký. Ten celý život trpěl silnými depresemi, které si musel léčit. „Pacienti mohou být sami sobě nebezpeční a když udeří deprese, tak svůj život mohou ohrozit třeba sebevraždou,“ dodal psychiatr.
Léčba Petra Muka není tedy záležitostí pár týdnů. Zpěvák se s nemocí může potýkat klidně celý život.


Autor: Šárka NOVÁKOVÁ
Foto Aha!: Marek PÁTEK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.