Léky na erekci z internetu a tržnic: Mohou i zabít | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Léky na erekci z internetu a tržnic: Mohou i zabít

Nejčastěji se objevují padělky viagry.
Nejčastěji se objevují padělky viagry.

BRNO – Koupit si léky, které se smí prodávat jen v lékárnách, u stánku nebo na internetu, není v Česku žádný problém. Naposledy kontrola Státního zdravotního ústavu (SÚKL) našla stovky tablet v tržnicích v Lipovém Dvoře a Vojanově na Karlovarsku.


Byly to zejména léky proti bolesti, s protizánětlivým účinkem nebo proti pálení žáhy. „Nešlo sice o léky, jejichž prodej je vázán lékařským předpisem, ale nesmí se na těchto místech prodávat. Máme však i případy prodeje léků na předpis, a dokonce se na internetu objevují k prodeji i medikamenty u nás nepovolené,“ uvádí tisková mluvčí SÚKLu.

Takové léky mohou podle lékařů i zabít. „Nejvyhledávanější jsou ty na podporu erekce nebo proti vypadávání vlasů,“ uvádí lékař Petr Randáček a dodává, že nikdy není záruka toho, kdo je vyrobil a kolik účinné látky obsahují. „Můžete tak koupit neúčinnou látku, která je upravena do stejné formy jako lék. Zároveň může lék obsahovat látky, které mohou zdraví poškodit,“ varuje prezident lékárnické komory Lubomír Chudoba.


Autor: (rz)
Foto internet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.