Mynář porušil zákon: Směšná pokuta?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mynář porušil zákon: Směšná pokuta?!

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář (53)
Kancléř prezidenta Vratislav Mynář (53) (Blesk:Jakub Poláček)

Někomu zkrátka všechno projde! Mezi takové »šťastlivce« patří kancléř prezidenta Vratislav Mynář (53). Přestavoval svou výhodně zakoupenou vilu v Praze bez povolení, ale dostal jen minimální pokutu a úřady mu vše dodatečně povolily.

Kancléř začal vilu ve Strašnicích opravovat jen na ohlášku s tím, že půjde jen o udržovací práce. Jenže ve skutečnosti šlo o zásadní přestavbu zasahující do nosné konstrukce domu. „Na udání, myslím, že sousedů, přišel stavební úřad na kontrolu a zjistil, že by to nemělo být na ohlášku, ale na řádné stavební povolení. Dostal jsem pokutu, kterou jsem uhradil,“ řekl Mynář. Kolik to bylo, si prý už nepamatuje. Zřejmě to tedy pro něj byl zanedbatelný trest. Rozhodně prý sankce nebyla na horní hranici, což jsou dva miliony. Podobně nicotnou pokutu, a to 1300 korun, už Mynář dostal i v kauze pořádání zabijačky v době nouzového stavu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.