Co všechno nevíte o ketonové dietě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Co všechno nevíte o ketonové dietě

unguj
unguj (Shutterstock)

Ketonová, jinak také proteinová či nízkosacharidová dieta, je téma, které je poslední dobou skloňováno ve všech pádech, ať už mezi laickou nebo odbornou lékařskou veřejností. A proč je tomu tak?  Jedná se totiž o rychlý a snadný způsob, jak trvale shodit nechtěná kila a současně také vyřešit zdravotní problémy, souvisejících s nadváhou. Díky dietě KetoMix zhubnete rychle i bez hladovění a cvičení.

Proteinová dieta – není jen trendem současnosti

Ketonová dieta se může jevit jako módní způsob hubnutí současnosti, ale opak je pravdou. Principy této diety byly objeveny již v roce 1974 profesorem Gerogem L. Blackburnem. Od té doby bylo provedeno nespočet studií, týkající se tohoto způsobu redukce váhy. Při většině redukčních diet tělo přichází o 40 % svalové hmoty. Hlavními spalovači tuků jsou ale právě svaly.  Díky jejich úbytku se tělo po skončení diety nedokáže vypořádat se stejným množstvím energie jako mělo před dietou. Proto se může stát, že nastane jojo efekt. Dieta KetoMix je nastavena na úplně jiném principu, budete hubnout pouze tukové zásoby a většina svalové hmoty bude zachována.

Jaká je podstata ketonové diety?

Jak zhubnout s pomocí této diety? Jde o velmi jednoduché a účinné pravidlo.  Stačí ve svém jídelníčku omezit příjem sacharidů (cukrů). Pokud tak učiníte, v těle nastane přirozená biochemická reakce – ketóza. Ta začne nahrazovat cukry ketony, což jsou látky, které si tělo samo vytvoří z uloženého tuku. Velmi obecně řečeno, pokud máte větší či menší zásoby tuku, tak po omezení cukrů, je tělo zpracuje jako náhradní zdroj energie v ketony. Začnete hubnout tuk, nikoli svaly. Už druhý nebo třetí den po zahájení diety můžete pociťovat úbytek váhy, protože ketóza v těle nastává opravdu rychle. Pokud se vám tento způsob hubnutí zamlouvá, ale nechce se vám pracně hledat, co vlastně můžete jíst a co vynechat, vyzkoušejte dietu KetoMix. Ta obsahuje vše, co pro rychlý a efektivní způsob hubnutí budete potřebovat a zároveň vše, aby vaše tělo dostávalo nezbytný poměr proteinů, minerálních látek, vitamínů i vlákniny a zcela bez škodlivých chemických látek.

Co dobrého si můžete dát?

Dieta KetoMix nabízí nepřeberné množství produktů, které můžete ochutnat i během hubnutí. Na stránkách www.ketomix.cz si jednoduše vyberete z proteinových kaší, palačinek, omelet, polévek, koktejlů nebo pečiva. Milým překvapením pro vás jistě bude i možnost zařadit do jídelníčku i během diety sušené maso, víno, chipsy, čokoládu nebo teplé nápoje jako bylinnou kúru či instantní kávu na podporu hubnutí. Hřešit můžete i v dietě a výsledek to neovlivní.  Všechna jídla mají stejnou nutriční hodnotu a je jen na vás, které si zvolíte pro snídani, svačinu, oběd nebo večeři.

Denně jsou pro vás k dispozici i výživové poradkyně, které jsou online a rády vám kdykoli zodpoví vaše dotazy. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.