Požár vyřazeného vagonu v Brně: Mezi odpadem našli čtyři těla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Požár vyřazeného vagonu v Brně: Mezi odpadem našli čtyři těla

Vagon stál mimo koleje za autobusovým nádražím Zvonařka.
Vagon stál mimo koleje za autobusovým nádražím Zvonařka. (Foto HZS/Miroslav Krupica)

Ze soboty odkrojil čas prvních třicet minut, když hasiči vyrazili k požáru vyřazeného vagonu v Brně. Po uhašení plamenů uvnitř našli čtyři ohořelá těla.

„Vagon byl vyřazený, plný odpadu. Zřejmě sloužil jako noclehárna pro bezdomovce. Museli jsme natáhnout asi 200 metrů dlouhé hadicové vedení, abychom se k požáru dostali,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Když ho zmohli, teprve zjistili, u jaké tragédi zasahují. V troskách našli ostatky čtyř osob. Zdravotníci, kteří dorazili na místo, už žádné z obětí nomohli pomoct.

Co se tam stalo? Šlo o nešťastnou událost, nebo možný zločin? Na otázky musí najít odpověď probíhající vyšetřování. „Policisté společně s hasiči místo ohledávají a zjišťují příčiny požáru,“ řekl včera dopoledne mluvčí policie Pavel Šváb. Výsledky budou známy zřejmě za několik dnů.

26 mrtvých

Jeden z nejhorších požárů v historii českých zemí se zabíjel v listopadu 1984, kdy v Ústavu sociální péče v Měděnci v severních Čechách uhořelo 26 chovanek. Letos 8. srpna si žhářský útok v 11. patře paneláku v Bohumíně vyžádal 11 obětí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.