Německému chovateli hrozí vězení: Jeho krávy sežraly českou trávu za 366 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Německému chovateli hrozí vězení: Jeho krávy sežraly českou trávu za 366 tisíc!

I tato kráva může za problémy německého podnikatele.
I tato kráva může za problémy německého podnikatele.

KLENOVICE – I na několik let do vězení může jít Horst Pratzer (72) z Klenovic, malé obce na Prachaticku. Jeho krávy se totiž pásly, kde neměly, a sežraly za tři měsíce trávu za neuvěřitelných 366 tisíc korun. Proto teď jejich majitele stíhá policie.


Německý chovatel žije s manželkou několik let v Klenovicích na Šumavě, kde podnikají v zemědělství. Koupili si tu bývalý kravín s bytem a na loukách za kravínem nechali pravidelně pást svých čtrnáct krav. Kliknutím zvětšeteNájemci luk, kterým je zemědělské družstvo, se to ale nelíbí, a proto přes majitele pozemků podali na chovatele dobytka trestní oznámení. „Je stíhán pro trestný čin krádeže, protože jeho krávy spásly píci v hodnotě 366 tisíc korun,“ sdělil Aha! policejní mluvčí Jaroslav Pangl.

Kliknutím zvětšeteMajitel krav Horst Pratzer ale tvrdí, že mu nikdo neřekl, že na louky za kravín jeho krávy nesmějí, a proto je tam klidně pouštěl. Teď má ale zákaz, a tak kravám musí pořizovat krmení ze svého. „Je to nespravedlnost. Jsou tu nesrovnalosti s pozemky. Štve mě to, prodám to tady a půjdu jinam,“ řekl včera rozčíleně zemědělec.

„Neměl si pořizovat kravín, když nemá jisté, že bude mít kam krávy vyhnat,“ dodal naštvaně jeden z obyvatel Klenovic.


Autor: (mp)
Foto pro Aha! – Martin Průša

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.