Velké policejní pátrání po muži (74) na Žďársku: Důchodce našel ovčák Duck! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Velké policejní pátrání po muži (74) na Žďársku: Důchodce našel ovčák Duck!

Přestože senior byl již v péči zdravotních záchranářů, Duck ho stále hlídal.
Přestože senior byl již v péči zdravotních záchranářů, Duck ho stále hlídal. (foto pčr)

Přes 24 hodin bloudil osamocen v lesích u Jimramova na Žďársku senior (74). Život mu zachránil belgický ovčák Duck (6) z královéhradecké záchranné brigády kynologů.

Muž v úterý odpoledne, pouze v tričku, teplácích a bačkorách, opustil jimramovský domov s pečovatelskou službou,“ uvedl policista David Linhart.

Vrtulník neuspěl

Naposledy seniora spatřili svědci na silnici z Jimramova na obec Polničku. Policisté okamžitě zorganizovali rozsáhlé pátrání, do kterého se zapojili nejen místní dobrovolní hasiči a myslivci, ale i přivolaný vrtulník s termovizní. Pátrání po zmizelém muži však bylo marné.

Na okraji lesa

Druhý den posílil pátrací tým psovod královéhradecké skupiny záchranářských kynologů se svým Duckem. „Dezorientovaného, dehydratovaného seniora pes nalezl okolo 17. hodiny na okraji lesa u Jimramova,“ popsal Linhart. Podchlazený důchodce skončil v nemocnici.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.