Projekt brněnského magistrátu: Pro mladé postavili byty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Projekt brněnského magistrátu: Pro mladé postavili byty

Takto vypadají nové domy se startovacími byty pro mladé v Brně ve Vojtově ulici.
Takto vypadají nové domy se startovacími byty pro mladé v Brně ve Vojtově ulici. (Foto Magistrát města Brna)

Hned 47 bytů postavilo pro mladé lidi Brno. Radnice jim je pronajme až na pět let za pakatel. Běžné nájemné je ve městě 260 Kč za m²/ měsíc. V nových bytech bude maximálně 90 Kč za m²/měsíc.

„Startovací byty mají pomoci mladým lidem. Tím, že jim umožníme platit snížené nájemné, budou si moci našetřit prostředky na budoucí bydlení,“ vysvětlila primátorka Brna Markéta Vaňková (43, ODS). Byty jsou ve Vojtově a Valchařské ulici. Jedná se o garsonky až třípokojové byty. Zájemci musí poslat žádost na magistrát do 20. října. Z žádostí vybere nové nájemníky radnice losem.

Kdo o byty může žádat?
O startovací byt mohou žádat páry, jejichž celkový čistý měsíční příjem je minimálně 27 300 korun a maximálně 58 013 korun. Musejí být zletilí, ale mladší 35 let, nesmějí vlastnit dům nebo byt a ani být jeho nájemcem. Podmínkou také je, aby žadatelé neměli žádné dluhy za užívání bytu nebo za služby s tím spojené.

Krajské volby 2020: Jihomoravský kraj >>>

Přečtěte si
koliaska
5. 4. 2022 • 23:52

Je sice hezké, že se staví nové byty, ale kdo z mladých si je v dnešní době bude moct dovolit? My máme v rodině dva příjmy a sotva jsme si mohli dovolit náš současný byt, do kterého jsme se nedávno nastěhovali. Nebýt manžela bych si asi takový byt určitě sama dovolit nemohla. To stěhování taky bylo pěkně náročné, protože věcí na přestěhování jsme měli celkem dost. Naštěstí nám s velkou částí pomohla tato firma: http­s://ww­w.st­ehova­niko­runa­.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.