Mistr světa v páce! Ořechy drtí na prášek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mistr světa v páce! Ořechy drtí na prášek!

Takto vypadá mistr světa v páce!
Takto vypadá mistr světa v páce! (pro Aha! – Eva Stejskalová)

VSETÍN – Běžně drolí neskutečnou silou na padrť ořechy, pomeranč vymáčkne tak, že v něm nezůstane kapka šťávy. Stanislav Dupkala (42) ze Vsetína vypadá sice jako střízlík, ale je to mistr světa v páce.

Běžně drolí neskutečnou silou na padrť ořechy, pomeranč vymáčkne tak, že v něm nezůstane kapka šťávy. Stanislav Dupkala (42) ze Vsetína vypadá sice jako střízlík, ale je to mistr světa v páce. V bulharském Veliko Tarnovu vyprovodil dvacet jemu podobných borců bleskovými tahy i neskutečnou silou od stolu a vyhrál v kategorii do 70 kg mistrovství světa.

Šampionát byl setkáním nejsilnějších mužů z celého světa. Rozdalo si to na něm celkem 1600 megasiláků ze 43 zemí. „Moc si cením posledních dvou rozhodujících vítězství, zdolal jsem Rusa i Američana, když pak stáli pode mnou na stupních vítězů, měl jsem obrovskou radost,“ svěřuje se zlatý silák ze Vsetína. Dupkala obhájil loňský titul z anglického Manchesteru, na třetí triumf si už teď brousí zuby za rok do kanadského Vancouveru, pak chce skončit a věnovat se výchově svých následovníků. Sám je zakladatelem České asociace v přetláčení rukou, která vznikla v roce 1994. Dva roky nato už vyhrál české mistrovství. To zopakoval celkem pětkrát, jednou dokonce zdolal veškerou konkurenci bez rozdílu vah.

„Není to žádný rváč,“ říká o sympaťákovi s železným stiskem jeho manažerka Eva Stejskalová. „Varuji ale každého, kdo by chtěl na nevysokého chlapíka zaútočit. Před časem to zkusili dva opilí metrákoví borci a dopadli moc špatně...“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.