Cestující zbili tramvajáka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Cestující zbili tramvajáka

Napadený řidič Milan Bárta.
Napadený řidič Milan Bárta. (archiv)

PRAHA – Se šrámy, boulemi a celým bolavým tělem se vrátil ve čtvrtek večer z práce domů řidič (33) pražské tramvaje č. 10. Zbili ho totiž dva cestující (35 a 34).

Se šrámy, boulemi a celým bolavým tělem se vrátil ve čtvrtek večer z práce domů řidič (33) pražské tramvaje č. 10. Zbili ho totiž dva cestující (35 a 34).

„Momentálně se necítím na to o tom hovořit,“ řekl Aha! napadený Milan Bárta. Incident vznikl kolem osmnácté hodiny poté, co si jeden z cestujících řidiči při jízdě Ječnou ulicí postěžoval, že vzadu dva muži kouří. Když tramvaják v nejbližší zastávce Štěpánská zastavil, šel neukázněnou dvojici kuřáků vykázat z vozu. Ti ho ale fyzicky napadli. Přivolaní strážníci zastihli jednoho z útočníků, jak do šoféra kope. Zraněného odvezla záchranka na chirurgii Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. „Jednalo se o lehčí poranění,“ upřesnila mluvčí záchranky Jiřina Ernestová. Lékaři po ošetření šokovaného řidiče propustili domů. Je ale v pracovní neschopnosti.

Oba útočníky bezprostředně po činu zadržela policie. Po výslechu muže propustila. „Pravděpodobně se bude jednat o přestupek proti veřejnému pořádku. Budeme ale ještě vyslýchat svědky a také čekáme na lékařskou zprávu. Pokud by bylo zranění napadeného vážnější, postoupili bychom případ na příslušný úřad ke správnímu řízení,“ řekla Aha! mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.