Nejnovějšíinformace z Kladna: Spala se svým žákem! Teď nesmí ani ke škole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejnovějšíinformace z Kladna: Spala se svým žákem! Teď nesmí ani ke škole!

Učitelka a žák souložili v kabinetě kladenské školy.
Učitelka a žák souložili v kabinetě kladenské školy. (pro Aha! – Martin Szpak, Martin Průša, Josef Mašek)

KLADNO – Učitelka (38), kterou ředitelka školy načapala v kabinetě při sexu s jejím žákem (14) z deváté třídy, má od včerejška dokonce zákaz pohybovat se v okolí školy. Už dříve dostala okamžitou výpověď.

Učitelka (38), kterou ředitelka školy načapala v kabinetě při sexu s jejím žákem (14) z deváté třídy, má od včerejška dokonce zákaz pohybovat se v okolí školy. Už dříve dostala okamžitou výpověď.

Učitelka Petra B. byla donedávna třídní učitelkou 9. C na kladenské 8. základní škole. Na starost měla kromě jiného rodinnou, výtvarnou a pracovní výchovu. S mladistvým milencem se sblížila na školním výletě v květnu. Podle psychologů není vyloučeno, že chlapec byl tím, kdo mohl iniciovat vztah. Nicméně učitelka překročila hranice a bude nejspíš muset čelit obvinění z ohrožování mravní výchovy mládeže a pohlavního zneužívání. Za to jí hrozí až deset let vězení. Trestní oznámení pro podezření ze spáchání těchto činů na učitelku jako první podala škola.

O vztahu učitelky a žáka se prý vědělo už déle. Zprávy o nerovném vztahu se šuškaly i mezi kladenskými žáky. „Nejsem sice z té školy, ale vím o tom od ségry,“ řekl nám jeden z kladenských žáků. Ředitelka školy nicméně nechce věc komentovat. „Nebudu k tomu podávat žádné informace,“ vyhodila reportéra Aha! ze školy.

Tento případ je prvním odhaleným sexuálním vztahem mezi žákem a učitelkou u nás. Odborníci přitom nevylučují, že právě ženy trpící efebofilií (náklonností k dospívajícím chlapcům) mohou být mezi učitelkami výrazně zastoupeny.

Nejslavnější případ ze světa: Nakonec se vzali!

Ve světě jsou vztahy mezi žákem a učitelem překvapivě časté. Většinou končí několikaletým trestem pro učitele, ale čas od času některý pár překoná všechny těžkosti a příběh skončí v podstatě šťastně. To je i případ americké učitelky Mary Kay Letourneau (45), která se zamilovala do žáka, tehdy osmiletého Viliho Fualaaua (dnes 24). Poprvé se s ním vyspala, když mu bylo třináct let. Na jejich vztah se přišlo o rok později, když Mary s Vilim otěhotněla. Poprvé dostala jen sedmiletou podmínku. Když však vztah neukončila a otěhotněla podruhé, musela si celý trest odsedět. Během pobytu ve vězení se rozvedla s manželem, který se i s jejich čtyřmi dětmi odstěhoval na Aljašku. Po celou dobu trestu si s Vilim dopisovala, a když ji v roce 2005 pustili z vězení, vzali se a zatím jim to ve vztahu klape.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.