Chlapce (4) uvěznilo topení: Pomohli mu až hasiči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chlapce (4) uvěznilo topení: Pomohli mu až hasiči

Chlapce vyprostili hasiči během pár minut.
Chlapce vyprostili hasiči během pár minut. (pro Aha! – HZS Moravskoslezského kraje)

OSTRAVA – Ústřední topení uvěznilo v Ostravě-Porubě chlapce (4). Maminka se ho snažila marně zachránit. Nakonec hocha z pasti vysvobozovalo šest hasičů se speciální technikou.

Ústřední topení uvěznilo v Ostravě-Porubě chlapce (4). Maminka se ho snažila marně zachránit. Nakonec hocha z pasti vysvobozovalo šest hasičů se speciální technikou.

Malý neposeda přišel ve čtvrtek ráno s maminkou na návštěvu. Zatímco si dospělí povídali, pustil se do průzkumu terénu. Vylezl na židli vedle ústředního topení a zkoušel odolnost jeho trubek. Levá nožička v ponožce mu ale ujela a zůstala zaklíněná ve štěrbině mezi trubkami a stěnou. S chlapcovou nožkou dvě ženy zápolily jako s »ježkem v kleci«, vyprostit ji ven ale nedokázaly.

Nakonec zavolaly hasiče. Do bytu dorazilo šest záchranářů. Vzlykající chlapec se strachem po očku sledoval, jak si připravují hydraulické vyprošťovací zařízení. Pak ale utrpení malého kaskadéra rychle skončilo. „Nasazení techniky mezi zeď a trubku už bylo rychlé. Zařízením hasiči odtlačili trubku asi o centimetr a noha byla hned venku. Samotný zásah trval jen dvě minuty,“ popsal bleskovou akci mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.