Babička (44) se opila: A ztratila Filípka (1,5) v lese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Babička (44) se opila: A ztratila Filípka (1,5) v lese!

V tomto křoví našli podle místních obyvatel policisté dvouletého Filípka.
V tomto křoví našli podle místních obyvatel policisté dvouletého Filípka. (pro Aha! – Michal Vlček)

BRUMOV – Na dramatickou noc ze čtvrtka na pátek určitě jen tak nezapomene rodina z Brumova-Bylnice. Mladý pár totiž svěřil Filípka (1,5) do péče babičky. Žena (44) ale chlapce zapomněla v lese!

Na dramatickou noc ze čtvrtka na pátek určitě jen tak nezapomene rodina z Brumova-Bylnice. Mladý pár totiž svěřil Filípka (1,5) do péče babičky. Žena (44) ale chlapce zapomněla v lese!

Babička se prý po hádce s manželem rozhodla i s vnukem odejít z chaty na Holém vrchu. O svém úmyslu vrátit se domů řekla dceři (22). Když se ale dlouho nevracela a její mobilní telefon byl nedostupný, vydala se dcera s partnerem ženu i dítě hledat. „Kolem půlnoci našli babičku úplně opilou v lesním porostu u chaty v sousedství. Filípek tam ale nebyl a nikdo netušil, kde je. Babička se ho prý snažila najít, ale to se jí nepodařilo,“ uvedla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Rodina proto požádala o pomoc policii.

Do rozsáhlého pátrání se zapojilo přes čtyřicet záchranářů včetně dobrovolníků. Utvořili rojnici a metr po metru důkladně prohledávali les. Akci komplikovalo počasí, kvůli naprosté tmě a dešti nemohl být nasazen ani vrtulník. „Batole našel jeden z policistů s rodiči asi kilometr a půl od chatek před půl třetí ráno. Chlapec spal v křoví a po probuzení plakal. Přivolaný lékař ho prohlédl a všechny uklidnil. Dítě bylo jen lehce podchlazené, ale jinak v pořádku a rodiče si ho vzali domů,“ dodala Bartíková.

Opilá babička se ale trestného činu nedopustila. „Nehrozí jí proto žádný trest. O případu se ale určitě dozví odbor sociálně právní ochrany dětí,“ vysvětlila mluvčí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.