Předsedo, 77 000 Kč měsíčně ti nestačí? Neboj, přispějeme... Na Paroubkase složí ČSSD?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Předsedo, 77 000 Kč měsíčně ti nestačí? Neboj, přispějeme... Na Paroubkase složí ČSSD?!

Sociální demokraté možná přispějí Jiřímu Paroubkovi na živobytí. To by určitě nevadilo ani jeho přítelkyni Petře Kováčové.
Sociální demokraté možná přispějí Jiřímu Paroubkovi na živobytí. To by určitě nevadilo ani jeho přítelkyni Petře Kováčové. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – V ČSSD si lámou hlavu nad neradostnou finanční situací svého šéfa Jiřího Paroubka (55). A strana proto zvažuje, že mu bude přispívat na jeho výdaje!

V ČSSD si lámou hlavu nad neradostnou finanční situací svého šéfa Jiřího Paroubka (55). A strana proto zvažuje, že mu bude přispívat na jeho výdaje! „Vedeme o tom diskusi. Šlo by o náhradu pro předsedu v situaci, kdy nemá servis odpovídající pozici šéfa druhé nejsilnější politické strany,“ říká místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Strana by tak svému šéfovi pomohla ukončit diskuse o jeho vysokých výdajích po rozvodu a spekulace, kde na to bere…

Paroubek se dostal do nepříjemné finanční situace po rozvodu s manželkou Zuzanou (50), kterou vyměnil za Petru Kováčovou (34). A zavařil mu i rozchod syna Jiřího (23) s přítelkyní Kristýnou (27), s níž má dceru Viktorku (3 měsíce). Pořád totiž prohlašoval, že se o všechny finančně postará. Jenže s oficiálním platem řadového poslance by to zvládl jen těžko.

Paroubek nejdříve tvrdil, že bere 47 000 čistého měsíčně. To by mu ale náklady těžko pokrylo. Do příjmu proto započetl i poslanecké náhrady, které v jeho případě dělají 30 000 Kč čistého. Dostává tak měsíčně 77 000 korun „na dřevo“. Náhrady by ovšem měli poslanci využívat na dopravu, kancelářské potřeby nebo oblečení…

Šéf ČSSD pak řekl, že část hypoték a splátku na auto přehodil na syna Jiřího. Ten je teď v nemilé situaci. Jeho měsíční splátky totiž dohromady činí 35 500 Kč (hypotéka na byt ve Stodůlkách: 20 000 Kč, leasing na auto: 5 500 Kč a výživné pro dceru Viktorku a na expřítelkyni Kristýnu: 10 000 Kč). Paroubek ovšem tvrdí, že syn, který „dělá do počítačů“, vydělá měsíčně kolem 100 000 Kč.

S tím, že by měl Jiří Paroubek finanční trable, nesouhlasí místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. „Já si nemyslím, že je ve finanční tísni. Určitě s platem poslance plus s tím, jaké jsou jeho majetkové poměry, může slušně vyjít. Měl by ale mít zajištěny náhrady související s výkonem funkce předsedy ČSSD,“ řekl deníku Aha! Škromach.

Sobotka zatím neví, jestli bude Paroubkovi strana přispívat paušální částkou, nebo proplácet výdaje spojené s funkcí šéfa ČSSD, zejména zahraniční cesty. Ty si prý teď většinou hradí ze svého. Už teď ale Paroubek přijde stranu měsíčně na statisíce korun. ČSSD mu totiž hradí luxusní limuzínu s řidičem a donedávna měl i dva bodyguardy.

ČSSD by mohla ubýt starost, kdyby se jí podařilo dosadit Paroubka do čela Sněmovny místo současného šéfa Miloslava Vlčka. Ten totiž bere 143 000 Kč čistého měsíčně. Jenže výměnu blokuje ODS. Paroubek se ani nebude ucházet o místo hejtmana Ústeckého kraje, o čemž uvažoval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.