Srazila srnu, pak ji trefil opilec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Srazila srnu, pak ji trefil opilec!

Nehoda na Blanensku.
Nehoda na Blanensku. (Foto Policie ČR)

Dvojnásobnou smůlu měla řidička (49) na Blanensku. Před kapotu jí skočila srna. Když se šla žena na sražené zvíře podívat, naboural do jejího auta šofér (28) škodovky.

Žena vytočila policejní linku 158 a přivolaná hlídka dala oběma aktérům dýchnout. Vzápětí se policisté nestačili divit. „Ukázalo se, že na vině není pouhá nepozornost řidiče škodovky. Nadýchal totiž jeden a půl promile alkoholu,“ řekla policistka Lenka Koryťáková. Nehoda se obešla bez zranění, celková škoda se ale vyšplhala na 110 tisíc korun. Viník přišel na místě o řidičák, navíc mu hrozí trestní stíhání kvůli řízení pod vlivem návykové látky.

Expert: Opilec nereaguje včas
„Při řízení v lesních úsecích bych doporučil nižší rychlost kolem 80 kilometrů v hodině. Co se týká následné druhé nehody, řidič škodovky nejspíš nedodržel doporučenou vzdálenost. Přitěžující okolností je pro něj samozřejmě alkohol. Pokud musíte reagovat na prudce brzdící auto před vámi, je s takovou dávkou alkoholu v krvi nulová šance, že zareagujete včas,“ řekl mluvčí Automotoklubu ČR Igor Sirota.

Pili alkohol, brali drogy
Policie na Blanensku odhalila o víkendu, kdy se kuriózní případ udál, dalších sedm hříšníků za volantem. Dva nadýchali alkohol, přičemž jeden ze šoférů přiznal, že se na cestu posilnil litrem bílého vína. Zbylým pěti odhalil test v těle drogy, konkrétně pervitin, kokain a marihuanu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.