Vláda na obědě v Lánech: Zeman mluvil o průšvihu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vláda na obědě v Lánech: Zeman mluvil o průšvihu

Celá sestava si pochutnala na dančím mase.
Celá sestava si pochutnala na dančím mase. (Foto Aha! - A. Malachovský, M. Protivanský, KPR)

Konečně se jim podařilo společně poobědvat! Setkání vlády s prezidentem u prostřeného stolu muselo být opakovaně odloženo kvůli státnímu smutku, nemoci a dovolené ministrů. Včera tak konečně kabinet dorazil do Lán. Chyběla jen ministryně práce Jana Maláčová (38, ČSSD), která řešila razii na svém ministerstvu (článek vpravo).

Tuto záležitost Miloš Zeman (75) označil za „průšvih“. Po společném focení pak členové vlády nad kachní paštičkou, dančím hřbetem na smetaně a dortíkem s tající čokoládou probírali kdeco. Podle premiéra Andreje Babiše (65, ANO) šla řeč o rozpočtu Česka i EU, o biči na solární barony i o dopadu koronaviru na světovou ekonomiku. „Pan prezident oceňuje, že má s naší vládou dobré vztahy,“ řekl při odjezdu z Lán Babiš a dodal: „Je vůči nám ale i kritický. A avizoval, že nás bude kritizovat za plýtvání. V tomto směru s ním souhlasím.“

Členové vlády se sešli s prezidentem na pracovní oběd v Lánech:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.