Matějská pouť láká na novinky: Obří kolo, kde nefouká | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Matějská pouť láká na novinky: Obří kolo, kde nefouká

Obří kolo s krytými kabinkami najdou návštěvníci v dolní části areálu jako v předchozích letech.
Obří kolo s krytými kabinkami najdou návštěvníci v dolní části areálu jako v předchozích letech. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Nastupujte, nastupujte, je tu další jízdááá... Ze všech koutů Česka, ale i z Nizozemska, Německa či Polska se na pražské holešovické Výstaviště sjely centrifugy, kolotoče a střelnice, vyrostly tu zámky hrůzy i smíchu, stánkaři doplnili zásoby perníkových srdcí. Začíná slavná matějská pouť.

Úderem sobotní 10. hodiny se rozjede i tradiční ruské kolo. Poprvé si z něj bude možnost užít výhledy na metropoli bez větru, kapek deště či sněhových vloček, které první jarní pouť občas doprovázejí. „Obří kolo má výšku 50 metrů a návštěvníci na něm nenastydnou, má totiž uzavřené kabinky,“ řekl Aha! organizátor Václav Kočka nejml. Nebudou chybět atrakce, které v republice ještě nebyly. „Nabídneme zase o trochu víc než loni. Každý rok chceme návštěvníky překvapit a pobavit, proto vedle již osvědčených zábavních prvků přivážíme i nejmodernější novinky. Letos se všech dohromady sešlo 130,“ uvedl Kočka. Sám představí jednu z nich – adrenalinový Joker Extreme, který se točí v obrovské rychlosti v několika směrech, kolem své osy jako běžný kolotoč, zároveň rotují i lavice, navíc se hýbe jako kyvadlo, kdy milovníky adreanalinu otáčí vzhůru nohama.

V premiéře zazáří také Flying Swinger, 13 metrů vysoký řetízák z Anglie, který nabídne nový zážitek díky otočnému kloubu ve svém středu. Naopak stejné zůstanou ceny. „Vstupenky za 30 korun lze opět pořídit i přes internet, nemění se ani ceny občerstvení,“ dodal Kočka. Kromě oblíbených veletočů a tradičních pouťových laskomin se stejně jako loni v areálu Výstaviště otevře farmářské tržiště.

Za kolik si smlsneme
*Točená limonáda 0,3 l 20 Kč
*Pivo 0,5 l od 30 Kč
*Svařák od 35 Kč
*Cukrová vata 40 Kč
*Perníkové srdce od 40 do 600 Kč
*Cukrovinky od 30 Kč
*Langoš 50 Kč
*Klobása od 40 Kč

Matějská pouť
KDE: Výstaviště Praha-Holešovice
KDY: 22. února až 13. dubna, út až pá 13:00 až 21:00, víkendy, svátky a prázdniny 10:00 až 22:00
ZA KOLIK: všední dny zdarma, víkendy 30 Kč, atrakce 50 až 150 Kč

Nejstarší jarní v Evropě
Pouť původně probíhala poblíž kostela sv. Matěje v Dejvicích a nakonec roku 1963 našla své místo v areálu současného Výstaviště Praha. První záznam o pouti v Národní knihovně ČR pochází z roku 1595, letos je jí tak už 425 let. Oslava svátku sv. Matěje 24. února byla první jarní poutí v Praze i celé Evropě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.