Naličte se na ples jako profík! Čemu se vyvarovat?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Naličte se na ples jako profík! Čemu se vyvarovat?!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (istock.com)

Plesová sezona už je oficiálně v plném proudu. Šaty máte vybrané, doplňky sladěné, ale »bál« si žádá ještě krásné líčení a účes. 
A protože Češky mají rády všechno »domácí«, nejedna 
z nás se rozhodla chopit štětce a více či méně úspěšně tvořit malé umělecké dílo na svém obličeji.

Ačkoliv by mělo být večerní líčení výraznější než to do kanceláře, nenechávejte se příliš unést svou kreativitou. Často vám může prokázat spíš medvědí službu. Respektujte své možnosti i barevný typ. To, že je fialová rtěnka trendy, neznamená, že bude slušet všem. „Asi už to je otřepaná fráze, ale opravdu zvolte buď výrazné rty, nebo oči. Vyberte si jeden prvek, na který se opravdu zaměříte,“ radí Štěpánka. 
U výrazné rtěnky nezapomeňte na konturovací tužku a také na to, že ji budete muset během večera pravidelně kontrolovat. Pokud zvolíte temné kouřové stíny, dejte si záležet s přechody a jejich pozvolným vytrácením. Kouřové líčení nemusí být vždy černé. Odstíny hnědých budou rozhodně schůdnější variantou pro začátečnice, tóny fialových a burgundy zase zajímavým oživením.

Tudy 
raději ne

Častým přešlapem právě na plesech je přelíčenost. Hutný make-up zafixovaný vrstvou pudru, bronzer v příliš oranžovém odstínu, křiklavá tvářenka, rozjasňovač à la diskokoule. Výčet je opravdu dlouhý. Přílišná snaha o upoutání pozornosti se může rychle zvrtnout a poutat pozornost spíše nechtěnou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.