Z věřícího muže vymámila 1 756 350 Kč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Z věřícího muže vymámila 1 756 350 Kč

Zuzana F. z Kraslic čelí obvinění jako podvodnice.
Zuzana F. z Kraslic čelí obvinění jako podvodnice. (Foto Aha! – Karel Janeček, Facebook)

Na letní zahraniční církevní pouti se věřící Ostravan seznámil před třemi lety se Zuzanou F. (52) z Kraslic. Zbožná žena mu natolik učarovala, že jí za rok naposílal 1,75 milionu. Až poté začal mít pochybnosti, že je podvodnice.

Po návratu z putování na sebe Zuzana nedala zapomenout. Podle obžaloby začala pumpovat naivkův účet. „Žádala peníze na operace srdce, ale i operaci hlavy, rozbité okno nebo na zaplacení dluhu u rozvodového advokáta,“ popsal včera před soudem státní zástupce. Následovaly ale i žádosti o pomoc při zaplacení půjčky nebo zdravotního a sociálního pojištění a exekuce na byt. A muž ve jménu víry v Boha opět bližní pomohl, sáhl hluboko do svých úspor. Za rok a dva měsíce si z nich navždy odepsal 1 756 350 korun. Podvodnici odhalil až ve chvíli, kdy se jí snažil opět podat pomocnou ruku a začal se zajímat o byt, o nějž měla podle svých slov přijít. „Zjistil, že nic z toho, co mu dlouhodobě tvrdila, není pravda,“ uvedl žalobce. Peněz se už asi důvěřivec nedočká. Žena údajně včera neměla ani na vlak k soudu, veškeré jmění prý rozdala. Obhajuje se tím, že není příčetná, hrozí jí osm let vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.