Aha! navrhlo: Zapište Budějovice do knihy rekordů! Loupí se tu nejvíc v zemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Aha! navrhlo: Zapište Budějovice do knihy rekordů! Loupí se tu nejvíc v zemi!

Nejnebezpečnějším místem v Českých Budějovicích je Náměstí Přemysla Otakara II.
Nejnebezpečnějším místem v Českých Budějovicích je Náměstí Přemysla Otakara II. (ČTK)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Skandál! To, co se letos děje v Českých Budějovicích, nemá obdoby! Ve městě se odehrálo už 85. loupežné přepadení, a to je skutečně na rekord! Aha! proto oslovilo agenturu Dobrý den, aby toto město zanesla do České knihy rekordů a kuriozit. Jako největší město loupežníků u nás!

85 přepadení za 280 dnů

Počet loupeží v Budějovicích je bezesporu kuriozitou! Přepadává se ve dne v noci, oběťmi jsou převážně lidé a hernabary. Největší počet loupeží se odehrává mezi druhou až čtvrtou ranní. Nejnebezpečněji je v okolí náměstí a pak u Lannovy třídy a v nejbližších okolních ulicích. „Něco podobného tady skutečně nepamatujeme, je to neuvěřitelné. Buď se ti lupiči ničeho nebojí, nebo ti policajti nedělají, co mají,“ hořekuje obyvatel Budějovic Josef Kolář.

Policie se však brání. „Děláme maximum, aby k loupežím nedocházelo. Přijali jsme různá opatření a posílili jsme hlídky,“ dušuje se i tisková policejní mluvčí Regina Tupá. Jenže lupiči nikdy nespí a zatím mají nad ochránci zákona navrch.

Přesto někteří policisté sami přiznávají, že v jihočeské policii vládne chaos a na takový počet lupičů policie nestačí. Navíc ani jihočeská, ani okresní policie nemá své ředitele – a to je také problém. „Chybí nám lidi, které bychom mohli do ulic poslat. Dosavadní vedení to jen tak tak láme, aby zvládlo přechodné období, než budou jmenováni ředitelé,“ přiznal Aha! jeden z řadových policistů.

Ráj zlodějů
● Od ledna do včerejška 85 loupeží.
● 56 přepadení lidí.
● 16 loupeží v hernabarech a kasinech.
● 13 vykradených sázkových kanceláří, spořitelen a provozoven.
● Objasněno: 40 loupeží.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.