Nechutné! Zneužili 27 chlapečků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nechutné! Zneužili 27 chlapečků

Členové Malého prince na jedné z akcí.
Členové Malého prince na jedné z akcí. (archiv)

PRAHA – Otřesný případ zneužívání dětí se podařilo odhalit pražské policii. Dva muži (32 a 29) na dětském kroužku několik let zneužívali svěřené chlapce. Nyní však spadla klec!

Policie vyšetřuje pedofilní skandál, jaký tu ještě nebyl

Sexuální praktiky se odehrávaly při víkendových akcích pro děti. Muži pořádali výjezdy do přírody pod záštitou občanského sdružení Malý princ, které se zaměřuje na děti ze sociálně slabého prostředí. Zdánlivě nevinné hry se postupně zvrhly v homosexuální akty pedofilů. „Jeden z podezřelých navíc chlapce fotografoval v různých pozicích a snímky uveřejňoval na internetu,“ dodala Eva Miklíková z tiskového oddělení pražské policie.

Když se policistům podařilo dostat k fotografiím, které měli muži uložené v počítači, byli otřeseni! Na některých totiž byli chlapci nazí a svázaní do kozelce. Jejich »hodní strýčci« tomu říkali hra na mučení. „Policejní komisař oba podezřelé muže obvinil. Staršího z trestných činů pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy mládeže, mladšího muže z trestných činů pohlavního zneužívání a ohrožování mravnosti,“ potvrdila Miklíková.

Starší z mužů měl v pořádku všechny doklady i akreditaci ministerstva práce a sociálních věcí pro práci s dětmi. Mladší z mužů je bývalým studentem teologie.

Podezření, že v kontaktu s dětmi není cosi v pořádku, pojaly pracovnice pražského magistrátu. Některé fotografie zaznamenávající radostné chvilky ze společenských her totiž nápadně připomínaly nemístnou vstřícnost a zájem mužů o svěřené děti. „Jednalo se o nezletilé chlapce, přičemž nejmladšímu bylo sedm a nejstaršímu čtrnáct let,“ doplnila Miklíková.

Starší z mužů má na svědomí 23 chlapců, mladší pak »jen« čtyři. Nyní jsou muži sice na svobodě, ale hrozí jim až deset let za mřížemi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.