Převrácený život po bouračce: Emička ochrnula, babička přišla o ruku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Převrácený život po bouračce: Emička ochrnula, babička přišla o ruku

Z vraků je patrné, že náraz byl fatální.
Z vraků je patrné, že náraz byl fatální. (Foto HZS)

ediný tragický okamžik naprosto převrátil život rodině z Plzně. Když se v neděli vpodvečer vracela máma Bára (29) s přítelem Romanem (30), dcerkami Emičkou a Viki (5 a 2) a babičkou Lenkou (48) z návštěvy, »sestřelilo« je u Tlučné na Plzeňsku auto v protisměru. Následky jsou děsivé, ale rodina se semkla a pomáhají i cizí lidé.

﷯„Lenka, babička děvčátek, přišla o ruku. Neteř Bára má zlomené obratle, měla i perforovaná střeva, včera ji probouzeli z umělého spánku. Zlomený obratel má i její partner Roman, mladší dcerka Viki zlomenou ručku, pohmožděniny, otřes mozku,“ popsal pro Aha příbuzný rodiny Jindřich Bohuslav.

Zlomená páteř

Velmi vážné zranění utrpěla i starší z obou holčiček, Emička. „Má zlomenou páteř, ochrnula na nožičky. Šance, že by se to nějak spravilo, je menší než 10 procent. Emička už má za sebou jednu operaci, teď ji čeká další, převezli ji do Prahy,“ popsal strýc.

Potřebují pomoc

Neštěstí celou rodinu semklo a začala pomáhat. „Švagrová bude potřebovat protetickou ruku, kvůli malé Emičce se rodině Báry úplně změní život. Bude třeba zařídit bezbariérové bydlení, auto, vozíček, lůžko, sprchovací jeřáb, neumíme si to všechno zatím ani představit,“ uvedl Bohuslav s tím, že pro rodinu vznikla i sbírka, kam je možné přispět. „Jsme všem velmi vděční, pomáhají jak známí, tak i úplně cizí lidé. Když vidíme tu podporu, dodává nám to sílu, a že jí bude potřeba,“ řekl strýc.

Co se stalo?

Vážná nehoda se stala v neděli mezi Vejprnicemi a Tlučnou na Plzeňsku. „Řidič, ročník 1999, jel s vozidlem Škoda Octavia ve směru od obce Vejprnice směrem na obec Tlučná. Dosud z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Audi,“ popsala situaci policejní mluvčí Ivana Jelínková. Následně ještě boural i za audi jedoucí opel. A právě v audi jela rodina s dvěma holčičkami.

Chcete rodině v těžké situaci pomoci?

Číslo účtu sbírky je 2101745182/2010

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.