Hasiči radí seniorům: Dejte dokumenty do lednice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hasiči radí seniorům: Dejte dokumenty do lednice!

Rostislav Sochorovec (88) z Ostravy-Poruby si jako první senior z Moravskoslezského kraje mohl do své lednice umístit speciální obálku pro záchranáře.
Rostislav Sochorovec (88) z Ostravy-Poruby si jako první senior z Moravskoslezského kraje mohl do své lednice umístit speciální obálku pro záchranáře. (Foto Aha! – Tomáš Ptáčník)

Zdravotníci, hasiči nebo policisté nejspíš při zásazích v bytech seniorů vždy nejdříve zamíří do ledničky. Ovšem ne pro občerstvení, ale pro speciální plastovou obálku s životně důležitými informacemi.

Jako první si včera převzal speciální obálku Rostislav Sochorovec (88) z Ostravy-Poruby. „Je to výborný nápad. Mám sice aplikaci v mobilu, ale to je k ničemu, když se třeba vybije. Obálka a ještě k tomu v lednici, kterou má snad úplně každý, je skvělá myšlenka,“ popsal vitální muž. Lednici jako nejvhodnější místo doporučili hasiči. Právě toto místo totiž odolává v bytě nejdéle plamenům při případném požáru. Během několika následujících týdnů chce kraj dostat obálky až k 60 tisícům místních seniorů. Budou na obecních úřadech či Senior pointech.

Magnet v obálce

Součástí obálky je čtvercový magnet, kterou si každý senior umístí na přední stranu ledničky. Záchranáři tak okamžitě na místě zjistí, že uvnitř je obálka s údaji, které jim mohou pomoci při zásahu nebo kontaktování příbuzných.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.