Jak přežít vánoční večírek bez ostudy a s grácií? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Jak přežít vánoční večírek bez ostudy a s grácií?

Vánoční večírek
Vánoční večírek (Profimedia.cz - ilustrace)

Možná se těšíte... Pravděpodobné je ale i to, že na firemní párty jdete spíš z povinnosti. Třeba se děsíte společenských úskalí, před nimiž vás jinak chrání pracovní prostředí. Seznamte se tedy s týpky, na které můžete na večírku narazit. Vyhnete se trapasům, problémům i nudě...

Poťouchlá drbna
Jak ji poznáte: Je to šedá myška. Nic jí neujde a vše bedlivě pozoruje. Moc nepije, aby se pokochala střízlivým pohledem na opilé spolupracovníky. Někdy s sebou nosí foťák.
Jak s ní vyjít: Vyplatí se obezřetnost a opatrnost. Nakloníte si ji, když se s ní vyfotíte. Zastřízliva.
V žádném případě: Nenechte se vtáhnout do její pavučiny drbů.

Otravný opilec
Jak ho poznáte: Možná, že na pracovišti svou náklonnost k lahvi skrývá, na večírku to ale neustojí. Pije všechno, ve velkém a s každým. Vnucuje se na potkání s tykáním, chce to stvrdit polibkem a přípitkem.
Jak s ním vyjít: Je to skoro nemožné. Jednou si s ním přiťukněte, a je-li to šéf, připusťte tykání. Nebojte, ráno vám bude opět vykat.
V žádném případě: Nenechte se nutit do společného pití, netančete s ním, protože vám hrozí pád.

Firemní playboy
Jak ho poznáte: Je skvěle ohozený, dokonale oholený a voní. V ruce drží nonšalantně nejnovější značkou mobilu a sklenku něčeho ostřejšího. Je zábavný – prostě neodolatelný.
Jak s ním vyjít: Předpokládejme, že si s ním nechcete začít. Zatančete si s ním a bude-li se k vám významně tisknout, naznačte mu jemně svoji nelibost.
V žádném případě: Nevěnujte mu většinu času, příliš se ho letmo nedotýkejte. Vzbudíte v něm naději na noc plnou vášně.

Roztomilý diblík
Jak ji poznáte: V práci je nenápadná a výkonná, večírek bere jako příležitost předvést, co v ní je. Může být mladičká nebo v horším případě se tak může cítit. Obleče se jako dvacítka, i když má čtvrtý křížek za sebou. Zaměří se hlavně na šéfy, hlasitě se směje a významně mrká.
Jak s ní vyjít: Není-li vám v její společnosti dobře, zeptejte se na věk její dcery, na manželovo zdraví a rychle ji předhoďte kolegovi.
V žádném případě: Nedávejte si s ní lahev vína a nechvalte její stříbrné kozačky. Nenapodobujte její taneční odvážné kreace, netiskněte se po jejím vzoru k řediteli. Mohlo by se vám to vymstít.

Královna večírku
Jak ji poznáte: Je vždy oblečená podle posledních trendů, pořídila si pro tuto příležitost nové boty, perfektní make-up a složitý účes. Zaměřuje se spíš na muže, na ženy jen ve vedoucích postaveních. Vyznačuje se roztomilou »špičkou« mezi posledními.
Jak s ní vyjít: Aby byla hvězda večírku na vás milá a příjemná, nezapomeňte jí pochválit šaty a parfém... Bude s vámi nezávazně tlachat a možná vám prozradí nějaké nezávadné důvěrnosti o šéfovi.
V žádném případě: Nehodnoťte před ní pochvalně vzhled jiných kolegyň, to ji urazí, protože ona je bez debat miss párty. Je-li to vaše kamarádka, zabraňte jí, aby se příliš opila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.