Šest členů gangu je u soudu za drogový byznys: Prodali přes kilo heroinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šest členů gangu je u soudu za drogový byznys: Prodali přes kilo heroinu!

(Zleva) Milan S. (43), Alexander S., Libuše B. a Radek F.
(Zleva) Milan S. (43), Alexander S., Libuše B. a Radek F.  (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Prodejem heroinu, pervitinu a metadonu si gang podle obžaloby přišel na víc jak půl milionu korun. Celkem měli prodat 1,187 kilo heroinu, a 540ml metadonu a 93,5g pervitinu

Milan S. (43), Alexander S. (59), Bartolomej C. (41), Milan S. (52), Radek F. (45) a Libuše B. (53) v pondělí stanuli před Krajským soudem v Ústí nad Labem. Členové gangu měli jasně dané úkoly. Někdo drogy třídil do sáčků, někdo je rozvážel, jiný zase ukládal peníze na bankovní účet.  Jejich několikaletý byznys ukončila až policejní razie. „Zrovna jsem se díval na policejní zásah v televizi, když k nám vtrhla policie, zatkla nás a odvezla,“ vyprávěl s úsměvem obžalovaný dealer Milan S. (52). Ani jeden z obžalovaných svoji vinu u soudu nepopřel. 

Zabil muže heroinem

Obžalovaný Milan S. (43) má na krku i smrt jednoho z narkomanů. Obžaloba tvrdí, že měl prodat heroin alkoholikovi, který po požití dávky zemřel. Za to ho může soud poslat za mříže až na 18 let. 

Jak je dopadli?

Drogy nakupovala šestice ve velkém údajně od vietnamských obchodníků. Gram heroinu je vyšel na 550 korun, obratem ho prodali dál za tisícovku. Za gram pervitinu inkasovali 650 korun. Dealery Bartolomeje C. a Radka F. si vyhlédla policie po dlouhodobém sledování. Nakonec si s oběma muži domluvil obchod policejní figurant. Když mu drogy prodali, uvízli oba v policejních poutech. 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.