Marečka (†2) pálil žehličkou a trhal mu vlasy: Za mučení dítěte vyfasoval 16 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Marečka (†2) pálil žehličkou a trhal mu vlasy: Za mučení dítěte vyfasoval 16 let!

Josef K. si přichází vyslechnout rozsudek.
Josef K. si přichází vyslechnout rozsudek. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

K smrti umučil dvouletého Marečka a teď za to bude pykat! Josef K. (21) dostal včera od ústeckého krajského soudu 16 let vězení. Synka své přítelkyně mlátil, pálil žehličkou, trhal mu vlasy a kousal!

„Poslali jsme dodatečně na rozbor žehličku, kterou policie zabavila při domovní prohlídce. Na její špičce byla nalezena chlapcova DNA,“ sdělila soudkyně Halka Lacinová. Při rozhodování o vině pak přihlížela nejen k výpovědím svědků a především znalců z oboru lékařství, pomohl dokonce i detektor lži. „Zaznamenali jsme u některých otázek atypické reakce, které lze vnímat jako nepravdu,“ vysvětlila před soudem znalkyně z kriminalistického ústava Zuzana Dohnalová. Nejasno bylo například u otázky, kdo Marečka popálil nebo pokousal. „Detektor lži pouze naznačuje, kde by mohly být nesrovnalosti,“ doplnila Dohnalová. Matka dítěte Simona T. vypovídala jako svědkyně. Patrně bude ale také obžalována, protože se ukázalo, že se na mučení dítěte podílela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.