Příběh jako od Agathy Christie: Otrávila kyanidem šest příbuzných! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Příběh jako od Agathy Christie: Otrávila kyanidem šest příbuzných!

Travička Jolly Thomasová se ke všem šesti mordům přiznala.
Travička Jolly Thomasová se ke všem šesti mordům přiznala. (Foto Twitter)

Ten případ evokuje zápletky příběhů věhlasných autorů detektivek typu Agathy Christeové či Arthura Conana Doyla. Až na to, že tohle se doopravdy stalo: Indka Jolly Thomasová (47) během šesti let otrávila kyanidem šest nejbližších příbuzných!

Thomasovou považovali v kalikutské čtvrti Koodathayi za oblíbenou a veselou dámu. Nikdo netušil, že už od roku 2002 systematicky likvidovala své příbuzné kyanidem, který jim přidávala do jídla. 

Motiv? Žena podezřelá rovněž ze zfalšování závěti svých rodičů po zatčení zkraje tohoto týdne prohlásila, že chtěla získat kontrolu nad rodinnými financemi.

Zabila i dítě

První na řadě v sérii vražd byla její tchyně Annamma, jíž kyanidem »okořenila« jehněčí vývar. Právě »matka rodu«do té doby spravovala rodinnou kasu. O šest let později Thomasová sprovodila ze světa i tchána Toma a v roce 2011 otráveným kari zabila i vlastního manžela Roye. U něj jako u jediné oběti byla provedena pitva, která odhalila v žaludku přítomnost jedu. Policie však případ uzavřela jako sebevraždu.

Následoval Royův strýc Mathew, jemuž Thomasová připravila kávu s kyanidem.
V roce 2016 pak travička zavraždila ještě Royovu sestřenici Sili a posléze i její teprve dvouletou dceru Alphine!

Aby se příběh ještě víc zamotal, Thomasová se krátce po poslední vraždě vdala za Shajua, manžela zavražděné Sili! A právě Shajua teď policie zatkla společně s Thomasovou, neboť věří, že minimálně v některých vraždách měl prsty i on. Policie již exhumovala těla všech obětí a v každém objevila stopy kyanidu. Thomasová se k šesti mordům přiznala.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.