Šéf lidovců Výborný pohřbil manželku: S Markétou se loučil plný kostel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Šéf lidovců Výborný pohřbil manželku: S Markétou se loučil plný kostel

Předseda KDU-ČSL Marek výborný s manželkou Markétou
Předseda KDU-ČSL Marek výborný s manželkou Markétou (Facebook Marka Výborného)

Kostelní lavice zaplněné do posledního místečka. Rodina a přátelé se včera v Heřmanově Městci rozloučili s Markétou Výbornou (†45), ženou předsedy lidovců Marka Výborného (43).

Na bezmála dvouhodinový obřad dorazili smuteční hosté s předstihem. Řada z nich přinesla kytičku nebo věnce, které pak za rakví utvořily sedm metrů dlouhý koberec. „Markéta byla živel. Všude jí bylo plno, ale krásně,“ řekl během obřadu farář, který sloužil za zemřelou mši. Mezi hosty nechyběli žáci Markéty, která učila hru na klavír na konzervatoři v Pardubicích ani Výborného političtí kolegové, mezi nimi jeho předchůdce ve funkci Pavel Bělobrádek (42). Z kostela se rodina přesunula na hřbitov, kde byla rakev s ostatky uložena. Oblíbená učitelka a maminka zemřela nečekaně 30. září poté, co vypravila dvě ze svých tří dětí do školy a šla si kvůli nevolnosti lehnout. Osudnou se jí stala skrytá srdeční vada.

Na video s Markem Výborným se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.