Šéf pražské mordparty: Končím! Odchází kvůli vztahům? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šéf pražské mordparty: Končím! Odchází kvůli vztahům?

Josef Mareš končí po 30 letech u policie.
Josef Mareš končí po 30 letech u policie. (Archiv Blesku)

Šéf pražského oddělení vražd Josef Mareš (55) končí ve funkci! Elitní detektiv naznačil, že za nečekaným odchodem mohou být špatné vztahy s nadřízenými.

„Pan ředitel rozhodl, že 30. listopadu mi končí služební poměr. S ohledem na neobvyklou rychlost vyřízení mé žádosti a tím potvrzené vztahy vedení ke mně, se k důvodům mého odchodu zatím raději vyjadřovat nebudu,“ potvrdil včera Mareš Deníku N. Ředitelství pražské policie řídí od července bývalý šéf dopravních policistů Tomáš Lerch. Slova Mareše popírá. „Krátce po mém nástupu na pozici ředitele pražské policie mě pan plukovník Mareš při prvním setkání informoval o svém záměru ukončit po 30 letech služební poměr u Policie ČR. Je to jeho osobní rozhodnutí,“ prohlásil Lerch. Už v dubnu ale prosákly na veřejnost úvahy o zrušení pražské mordparty. Údajně jde však o reorganizaci kriminálky kvůli tomu, že ubývá trestných činů.



Našel i zmizelou Aničku (†9)
Josef Mareš je spjatý s kriminálními případy, které se dostaly do povědomí celého Česka. Stál například v čele týmu, který pátral po Aničce J. (†9), která v roce 2010 zmizla cestou ze školy. Odhalil i vraha třech pražských taxikářů a řešil také vraždu manželky Ivana Jonáka, majitele pražského klubu Discoland Sylvie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.