Veronika (25): Zmizela mi sestra! Najděte ji živou nebo mrtvou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Veronika (25): Zmizela mi sestra! Najděte ji živou nebo mrtvou!

Po Marcele Sekáčové se slehla zem. Policie však jejího přítele obvinila z vraždy.
Po Marcele Sekáčové se slehla zem. Policie však jejího přítele obvinila z vraždy. (pro Aha! – archiv rodiny)

PRAHA – Zoufalství, naději a pak zase hluboký smutek prožívá den za dnem už půl roku rodina pohřešované Marcely Sekáčové (37). Tomu, že je naživu, už příliš nevěří. Policie dokonce zadržela jejího kolegu Vladimíra Mikuše (42) podezřelého z její vraždy.

Zoufalství, naději a pak zase hluboký smutek prožívá den za dnem už půl roku rodina pohřešované Marcely Sekáčové (37). Tomu, že je naživu, už příliš nevěří. Policie dokonce zadržela jejího kolegu Vladimíra Mikuše (42) podezřelého z její vraždy. Odmítá s policií spolupracovat. Zřejmě věří, že bez mrtvoly není vražda. „Najděte ji živou nebo mrtvou. Ať víme, co se s ní stalo, můžeme se s ní důstojně rozloučit a žít dál,“ prosí policii Marcelina sestra Veronika Sochová (25).

Naposledy svou sestru viděla večer před tím, než zmizela. Šly z hodiny tance a plánovaly oslavu tatínkových narozenin. Druhý den večer jí volal Marcelin manžel, že nepřišla k divadlu, do kterého měli jít, a že má nedostupný telefon. „V první chvíli nás napadlo, že má poruchu na autě a že se jí možná vybil mobil,“ vzpomíná Veronika. Když nepřišla ani později domů, začali obvolávat nemocnice a policii, jestli neměla dopravní nehodu.

Ještě ten večer oznámili pohřešování Marcely policii a začali po ní s jejími přáteli pátrat také sami. „Kamarádi založili internetovou stránku, kam se dávaly veškeré informace,“ líčí Veronika. Do pátrání zapojili i senzibily. Jeden označil místo v Brdech, kde Marcelu cítil. „Sjelo se nás tam patnáct. Zkoušeli jsme nemožné, ale nenašli jsme ji. Další nám řekl, že nežije. Ostatní i doteď tvrdí, že tam pořád energie je,“ chytá se malé naděje Veronika, přestože fakta od policie svědčí o tom, že její setra byla zavražděna. „Zatím se nenašla. Říká se, že naděje umírá poslední, ale ta naděje je taky hrozně krutá. Pro nás v tuhle chvíli by bylo lepší vědět, jak to bylo, i kdyby to znamenalo, že nežije,“ říká Veronika. O vrahovi prý moc nepřemýšlí. „Pro mě je to člověk, který mi vzal jednoho z nejbližších lidí a ničí moje rodiče. Nevím, jestli to ten muž udělal, ale tím, že odmítá spolupracovat, se vysmívá našemu utrpení,“ míní Veronika.

MUDr. Vladimír Mikuš (42) z Tábora i Marcela Sekáčová z Prahy pracovali pro farmaceutické firmy. Byli přátelé a podle svědků byl jejich vztah ještě užší. Marcela byla vdaná a hodlala údajně vztah s Mikušem ukončit. Byl prokazatelně poslední, s kým se setkala.

Vladimíru Mikušovi hrozí zatím až 15 let vězení. Původně ho policie obvinila z trestného činu zbavení osobní svobody. S ohledem na nová fakta případ překvalifikovala a muže stíhá pro vraždu. „Je pro mě nesnesitelné pomyšlení, že se její tělo najde třeba za šedesát let a nikdo nebude vědět, kdo to byl. Každý má právo na důstojný pohřeb, aby se s ním rodina rozloučila, aby měl klidné místo odpočinku,“ vysvětluje tichým hlasem. Zazvoní mobil a trhne sebou. „Pořád čekám. Na jednu stranu chcete vědět pravdu, na druhou stranu se toho momentu hrozně bojíte,“ říká Veronika.

Fakta o případu

27. 2. – Marcela v 10 hodin hovořila s nadřízeným. Řekla mu, že je v Praze a jede na Plzeň vyřídit si »částečně i něco soukromého«. Odpoledne už nepřišla na schůzku s kamarádkou.
28. 2. – Začíná pátrat policie. O několik dnů později policie našla její auto zaparkované v Plzni.
1. 3. – Vladimír Mikuš odjel z pracovního školení a už se nevrátil.
2. 3. – Policie po Mikušovi vyhlašuje pátrání jako po pohřešovaném.
4. 3. – U Mostu u Jablunkova na Frýdecko-Místecku nalezeno úmyslně založeným požárem zničené Mikušovo auto.
Březen – Policie zjišťuje, že Mikuš je na cestách. Byl na Slovensku, v Káhiře a nakonec ho policisté zadrželi v Německu.
12. dubna – Vzat do vazby, původně byl obviněn ze zbavení osobní svobody, nyní už ho policie podezírá z vraždy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.