Duchařský chrám opustil tento svět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Duchařský chrám opustil tento svět!

Fotografie
Fotografie (internal)

Viděli oči či paže vystupovat ze stěn, cítili pach po síře, zahlédli pohybující se světélka. To vše hledali lovci duchů po léta v penzionu Nimrod u Mariánských Lázní. Hororovým scénám je ale už konec. Budova šla totiž k zemi.

Staletý objekt, který byl postaven v lesích u Mariánských Lázní a v minulosti ho navštívila nejedna známá osobnost, nechal srovnat se zemí stavební úřad. „Demolici jsme majiteli nařídili z důvodu havarijního stavu objektu. Místo bylo nebezpečné, a protože bylo hojně navštěvované kvůli údajným mysteriózním úkazům, bylo toto rozhodnutí nevyhnutelné,“ říká referentka stavebního úřadu Miroslava Urbancová.

Podle jejích slov by na pozemku mohla být v budoucnu postavena budova podobného charakteru. „I když jsme ještě žádný záměr neobdrželi, tak v této lokalitě může být vybudován nový penzion o kapacitě 20 až 30 lůžek. Nic většího zde na základě územního plánu ani kvůli současné infrastruktuře nelze vybudovat,“ dodává.

Výletní místo
Penzion Nimrod byl postaven v roce 1905 na samotě mezi hustými lesy nedaleko Mariánských Lázní. Jeho kavárna ale o klienty nouzi nikdy neměla. Navštívil ho nejen anglický král Eduard VII., ale i československý prezident Edvard Beneš. Penzion byl naposled v provozu v roce 2003. Od té doby ho ničil čas a vandalové

Oči a paže ze stěn
Za druhé světové války penzion sloužil jako sanatorium pro raněné vojáky, o které pečovaly jeptišky. Na louce opodál bylo v minulosti údajně popraviště. Vypráví se tu historka o bláznivé ženě, která tu prý zavraždila své dítě, proto zde nocležníci slyší dětský křik a pláč. Také ale viděli oči či paže vystupovat ze stěn, cítili pach po síře nebo viděli pohybující se světélka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.