Opilé matce vzali chlapečka (9 měs.) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Opilé matce vzali chlapečka (9 měs.)

Opilá matka vlála s kočárkem na silnici.
Opilá matka vlála s kočárkem na silnici. (Foto PČR)

„S malým dítětem v kočárku vrávorá a nebezpečně vjíždí do silnice,“ popsali policistům řidiči, které při dopravní akci kontrolovali u zámku v Zákupech na Českolipsku. Když matku objevili, sotva mluvila. 

„Na dotaz, kde bydlí, po dlouhém přemýšlení jmenovala svou vesnici, ale rukama ukazovala opačným směrem oproti skutečnosti,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Hlídce přiznala, že byla i se svým synkem (9 měs.) tři hodiny v hospodě. Pro prcka neměla jídlo a v horku mu nedala ani čepičku.
Aby policisté co nejvíce pomohli, doprovodili povedenou mámu, která nadýchala 1,98 promile, domů a nechali ji připravit dítěti sunar. S kloučkem zatím čekali venku. Marně... V bytě totiž pokračovala v pití a malé dítě jí bylo fuk, jídlo mu ani nezačala připravovat.


„Zavolali proto na místo sociální pracovnici, která rozhodla o okamžitém odebrání dítěte a jeho převozu do českolipské nemocnice,“ doplnila Baláková. Žena byla zpitá natolik, že když dítě odváželi, podle mluvčí tvrdě spala a vůbec netušila, co se právě v její rodině odehrává. Otec chlapečka ve stejnou dobu nadýchal tři promile.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.