Krvavé drama v městském autobuse: Řidiče napadl opilec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krvavé drama v městském autobuse: Řidiče napadl opilec!

Řidič si odnesl několik šrámů a tržných ran. Útok nevydržela ani jeho košile.
Řidič si odnesl několik šrámů a tržných ran. Útok nevydržela ani jeho košile. (Foto pro Aha! – Jakub G.)

Křik, rvačka a potom krev. Takový scénář měla půlnoční jízda městkou trolejbusovou linkou 108 v Teplicích. Opilý cestující (38) napadl řidiče (26) v zastávce Topolová. Nejdřív sprostě nadával, pak ale začal třískat do palubního počítače a do skleněné clony. 

„Najednou otevřel dveře od kabiny a vytáhl mě za košili ven,“ popsal sled událostí řidič Jakub G. Tím ale jeho utrpení neskončilo. „Několikrát mi dal pěstí do obličeje, svalil mě na zem a párkrát kopnul,“ doplnil Jakub.

Útočník zareagoval až na křik cestujících. „Podnapilý muž pak z místa odešel směrem do sídliště. Krátce nato ho zadržela policie k podání vysvětlení,“ sdělil její mluvčí Daniel Vítek.
Zatímco agresor skončil v cele, zraněný řidič musel na ošetření. „Jsem teď na neschopence, nejde jen o zranění na těle, ale problémy mám i psychické,“ stěžuje si napadený řidič. Opilci za útok hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

Špatné zabezpečení
Trolejbusy společnosti Arriva, která v Teplicích zajišťuje městskou dopravu, nejsou v současnosti proti výtržníkům dostatečně zabezpečené. Některé z nich nemají uzamykatelné dveře od kabiny, chybí například i alarm. „V současnosti chystáme bezpečnostní systém zavést, bude fungovat na základě hlasitého odposlechu, kdy dispečer po stisku tlačítka vyhodnotí, co se v kabině děje, a případně zavolá policii,“ sdělil Aha! mluvčí společnosti Arriva Martin Farář.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.