Koupil na blešáku pravého Picassa?! Může mít cenu 22 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Koupil na blešáku pravého Picassa?! Může mít cenu 22 milionů!

Koupil na blešáku pravého Picassa?!
Koupil na blešáku pravého Picassa?! (Foto Profimedia.cz)

Philip Stapleton (52) si na bleším trhu koupil za 6800 Kč obraz, jenž měl být kopií Picassovy malby. „Válela se na zemi, hlavně mě zaujal rám ve stylu art deco,“ řekl listu Daily Mail.

leton (52) si na bleším trhu koupil za 6800 Kč obraz, jenž měl být kopií Picassovy malby. „Válela se na zemi, hlavně mě zaujal rám ve stylu art deco,“ řekl listu Daily Mail. Po čase ukázal kubistický akt lidem z místní aukční síně, kteří mu řekli, že jde dost možná o skutečného Picassa, konkrétně obraz Sedící koupající se ženy v hodnotě možná až 22 milionů korun! Jeden takový visí třeba v New Yorku v muzeu. Hlavní indicií je nápis na zadní straně, kde je jméno Rolanda Penrose, což byl muž žijící nedaleko a dobrý Picassův přítel, u něhož mistr nejednou pobýval!

Stapleton ovšem ani tak není ochoten vysolit desítky tisíc za ověření pravosti díla a rozhodl se jít do »dražby naslepo«. Obraz prostě nabídnou s nadějí, že někteří sběratelé po šanci získat pravého Picassa za cenu kolem 1,5 milionu korun rádi skočí!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.