Manželé na exekutory vytáhli pistoli a pustili plyn... Dům chtěli vyhodit do vzduchu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Manželé na exekutory vytáhli pistoli a pustili plyn... Dům chtěli vyhodit do vzduchu!

Manželé čekají na rozsudek ve vazbě.
Manželé čekají na rozsudek ve vazbě. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, Hynek Zdeněk)

Přišli o střechu nad hlavou... Když loni v červnu došlo na exekuci domu, manželé Vojtěch (52) a Hana B. (50) z Kobylí na Břeclavsku ztratili nervy. Na exekutory vytáhli pistoli, zabarikádovali se a pustili plyn s tím, že raději domek vyhodí do vzduchu. Nyní skončili před soudem.

Jejich děsivý plán zhatila až policejní zásahovka. U Krajského soudu v Brně čelí obžalobě z obecného ohrožení, násilí proti úřední osobě a muž i pokusu o vraždu.
„Policie ani soud nic neřešily. Došlo na exekuci bez ohledu na to, že šlo o podvod,“ hájil se Vojtěch B., kterému hrozí až 20 let vězení. Na podrobnosti více než dvouhodinového policejního obléhání si prý nepamatuje. „Byla to hloupost. Nikoho jsme ale nechtěli ohrozit kromě sebe,“ řekla se slzami v očích jeho choť Hana.
Muži hrozí až 20, ženě osm let vězení.

Jak to bylo?

*„Když jsme se dostali dovnitř, stál tam pan B. s namířenou krátkou střelnou zbraní. Někdo zakřičel zbraň a rozutekli jsme se. Schovali jsme se pak za autem,“ popsal exekutor Patrik Bavor

*„Obviněný postupně odmontoval přívodní trubky k plynovým spotřebičům v šesti místnostech a dále otevřel kohout propanbutanové lahve s hmotností deset kilogramů a společně čekali, až směs dosáhne výbušné koncentrace,“ řekl žalobce Jiří Zemek.

Oběť podvodu?

Manželé tvrdí, že dům patřil synovi, který si chtěl obstarat vlastní bydlení a převést úvěr na dům na rodiče. Prý naletěli podvodníkům, dům byl převeden kupní smlouvou na jiné lidi, u soudu se bránili marně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.