Rarita i tradice v Nechanicích: Takhle vypadá vajíčkový strom | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rarita i tradice v Nechanicích: Takhle vypadá vajíčkový strom

Vyfouklá barevná vajíčka bohatě zdobí ovocné stromy.
Vyfouklá barevná vajíčka bohatě zdobí ovocné stromy. (Foto Nedělní Aha! – Jitka Pecharová)

Tady už mají Velikonoce! Nepřehlédnutelnou udělala svoji zahradu rodina Hroníkových v Nechanicích na Královéhradecku. Celou ji zkrášlila ojedinělou velikonoční výzdobou. 

Hroníkovi na ovocné stromy zavěsili na mašlích nabarvené vaječné vejduňky, kterými olemovali i plot. Do trávy rozmístili keramické slepičky, zajíčky i zajímavou vaječnou rodinu s kloboučky, které vyrobila sama majitelka zahrádky Martina Hroníková. „Než se to vše zavěsilo a rozmístilo, trvalo to dva dny. A to mi pomáhala dcera i manžel,“ řekla Hroníková.

Každý rok víc
Do velikonočního oblékli Hroníkovi zahrádku už potřetí, přičemž každý rok je výzdoba o něco bohatší. „Jelikož loni začali lidé uzavírat sázky, kolik tam toho je, tak jsme se letos rozhodli vyfouklá vajíčka spočítat a je jich už celkem 1400,“ řekla Hroníková s tím, že jejich přibývající počet se odvíjí podle toho, kolik jich rodina za rok zkonzumuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.