Auto zdravotníků vjelo pod vlak: Převáželo pacienta na vyšetření | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Auto zdravotníků vjelo pod vlak: Převáželo pacienta na vyšetření

Kvůli nehodě byl provoz na trati mezi Jincemi a Bratkovicemi ochromen na 3,5 hodiny.
Kvůli nehodě byl provoz na trati mezi Jincemi a Bratkovicemi ochromen na 3,5 hodiny.  (Foto Aha! – David Malík)

Do nemocnice už nedojeli! Sanitu, která včera ráno převážela pacienta (†87), smetl na železničním přejezdu v Čenkově na Příbramsku motorový vlak. Senior přes všechny snahy záchranářů zemřel.

Tragédie se stala v půl osmé ráno, když lidé z vesnice uslyšeli obrovskou ránu a řinčení skla. Vlak odhodil auto zdravotníků mimo trať na výstražný kříž s blikajícími červenými světly. Strojvedoucí dokázal zastavit až po 150 metrech.

Další zraněná

Ve zdemolované sanitce zůstali uvězněni tři lidé, vyprostit je museli až hasiči. Záchranáži začali seniora ihned oživovat, všechny snahy byly ale marné. Na následky vážných zranění zemřel. Zdravotní sestra, která jela jako spolujezdec, utrpěla zhmožděniny hrudníku od bezpečnostního pásu a byla převezena do nemocnice. Tam jí kromě lékařské péče poskytli i psychologickou pomoc, stejně jako řidiči, který vyvázl bez zranění. Nezraněn byl i strojvůdce a 25 cestujících z vlaku.

Vyjádřili soustrast

Řidič sanitky, která patří hořovické nemocnici, je jejím dlouholetým zaměstnancem. „Pokud se prokáže, že nehodu zavinil, jsme připraveni přijmout odpovědnost. Všem pozůstalým vyjadřujeme soustrast,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Horáková.

Převozový vůz

Podle místních obyvatel jezdí sanita přes železniční přejezd koleje v Čenkově každý den ve stejnou dobu. Sváží totiž nemocné z okolí na lékařská vyšetření. Jde o tzv. převozový vůz, který slouží jako klasická záchranka pouze tehdy, pokud se stane například nějaké hromadné neštěstí.

Víte že…

… nejtragičtější nehoda na železničním přejezdu v historii naší země se stala 21. prosince 1950? U Podivína na Břeclavsku se toho dne srazil rychlík a autobusem a o život přišlo 34 lidí.

Tady také umírali lidé

22.7. 2015, Studénka

Na přejezdu u Studénky na Novojičínsku narazilo Pendolino do kamionu. Dva lidé zemřeli na místě, jeden v nemocnici. Polský řidič vjel na přejezd, když už svítila výstražná světla.

6.7. 2010, Dobešice

Tři muži zahynuli poté, co se na přejezdu s výstražnou signalizací u Dobešic na Písecku srazil rychlík s autem.

2.11. 2007, Mělník

Tři lidé zemřeli při srážce vlaku s autem, které se u železniční zastávky Mělník-Mlažice srazilo s rychlíkem.

9.12. 2004, Vrahovice

Na přejezdu u Vrahovic na předměstí Prostějova narazil rychlík do vojenské tatry. O život přišlo pět vojáků.

14.7. 2004, Troubky

Tři lidé zemřeli po srážce osobního auta s vlakem na přejezdu mezi obcemi Vlkoš a Troubky na Přerovsku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.