Strojvůdce namol vezl 100 lidí! Kořalu popíjel i za jízdy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Strojvůdce namol vezl 100 lidí! Kořalu popíjel i za jízdy

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Reuters)

Sto cestujících vezl ve vlaku z Brna do Křenovic opilý strojvůdce. Dorazil s 20minutovým zpožděním... Nadýchal 2,6 promile. I cestou si přihýbal z lahve. Okresní soud ve Vyškově ho nyní potrestal roční podmínkou.

Strojvůdce jel 14. listopadu 2018 ze stanice Sokolnice osm kilometrů dokonce se zataženou brzdou. Do Křenovic proto dojel s dvacetiminutovým zpožděním. Následně se chystal odjet zpět do Brna.

Usnul v kabině

Naštěstí v kabině usnul a v další cestě mu pak zabránila policie. „Při dechové zkoušce nadýchal 2,6 promile,“ uvedla mluvčí policie Alice Musilová. Podle soudu pil i za jízdy, nešlo o »zbytkáč«.

Vyhodili ho

České dráhy ho okamžitě vyhodily. Nyní přišel další trest. „Byl odsouzen k trestu odnětí svobody v délce 12 měsíců, výkon trestu byl podmíněně odložen na zkušební dobu 3,5 roku,“ uvedl pro novinky.cz soudce Karel Menšík.

Průšvihy na železnici

*5. března – srážka dvou osobních vlaků ve stanici Brno Hlavní nádraží, 21 zraněných lidí.

*4. března – u Ronova nad Doubravou se srazil osobní vlak s manipulačním vlakem. Pět lidí bylo zraněno.

*2. března – v Praze na Smíchově projel rychlík návěstidlo na červenou. Souprava bez cestujících zastavila těsně před drezínou s vozíkem.

*22. února – železní expres z Prahy do Mnichova v Ejpovicích za Plzní na červenou a vjel na jinou trať. Strojvedoucí zastavili vlaky 34 metrů od sebe.

*19. února – osobní vlak s 11 cestujícími ujel strojvedoucímu u Velkého Meziříčí, sám frčel 6 km.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.