V porodnici ve Zlíně onemocněly salmonelou: Za utrpení pleny za 200 Kč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V porodnici ve Zlíně onemocněly salmonelou: Za utrpení pleny za 200 Kč

Veronika se raduje z malého Ondry už v pohodlí domova.
Veronika se raduje z malého Ondry už v pohodlí domova. (Foto ara)

Osmnáct maminek postihla v porodnici ve Zlíně salmonela, 9 jich stále zůstává v nemocnici. Stejně tak dvě děti ze čtyř, které onemocněly na pediatrii. Nakazilo se i 24 zaměstnanců. Ze syna Ondry se těší od včerejška doma i Veronika Bělínová (32), odnesla si i »prezent« za utrpení.

„Ráno se nám někdo z vedení přišel omluvit a dostali jsme balíček plen za 200 korun. To je trochu malá náplast za ty útrapy,“ reagovala. Průjmové onemocnění s vysokými horečkami dostali pacienti zřejmě z kuřete, které bylo ve čtvrtek k obědu.

„Oficiální výsledky by měly být z laboratoří Zdravotního ústavu v Ostravě známy zítra. Z dnešních, předběžných, se zatím výskyt salmonely ve vzorcích nepotvrdil, ale kultivace pokračuje,“ sdělila Vendula Ševčíková, mluvčí Krajské hygienické stanice ve Zlíně. Nemocnice podle mluvčího Egona Havrlanta bere maso od českých prověřených dodavatelů. „Veškeré doklady již obdržela hygienická stanice,“ dodal. Ta zjišťuje, odkud maso přesně prochází.

Přečtěte si
ulbobrova....@...
20. 3. 2019 • 19:45

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.com

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.