Úspěch česká výtvarnice: Posílá svého Elvise do jeho Ameriky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Úspěch česká výtvarnice: Posílá svého Elvise do jeho Ameriky!

Autorka a portrét Elvise Presleyho.
Autorka a portrét Elvise Presleyho. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Rokenrolový král Elvis Presley (†42) jí natolik učaroval, že známá česká výtvarnice Alexandra Hejlová (49) namalovala jeho portrét a hodlá ho poslat do Gracelandu v Memphisu, který teď slouží jako jeho muzeum.

„Můj muž má proti tomu ale námitky a zakazuje mi to,“ svěřila Aha! malířka, která proslula i tím, že portrétuje známé osobnosti. Třeba obraz tragicky zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové (†48) nechybí na žádné její výstavě. „K portrétu Elvise mne ale donutil můj muž, který ho miluje snad ještě víc než já,“ komentuje Hejlová s tím, že Presleyho nakonec svému muži, hudebníkovi Jindřichu Krausovi (72), věnovala. „Proto je Elvis jako jediný z mých obrazů neprodejný a proto manžel také velice protestuje, že se ho chci zbavit a poslat do Ameriky,“ vysvětluje malířka, která si ovšem hodlá prosadit svou. Jednoduché to mít ale vůbec nebude.


O tom, že by se mohl vzdát portrétu Elvise, její manžel prý začne uvažovat jedině v případě, že o sebe začne Alexandra dbát jako Elvisova manželka Priscilla Presleyová (73). „Ten mi dává. V létě jsme spolu byli na koncertě, který u příležitosti čtyřiceti let od smrti rokenrolového krále uváděla osobně Priscilla,“ popisuje Hejlová. Od toho osudného dne prý doma pořád slyší: „Nezapomeň na Priscillu! Je jí třiasedmdesát a vypadá na čtyřicet. Už víš, jak na to?“ Hejlová je ale odpůrkyní plastik a různých jiných chirurgických zásahů včetně botoxů, kterých má Presleyová za sebou bezpočet.

„Zásahy do obličeje nechci. V pražském Karlíně už ale dlouho chodím do jednoho institutu, kde dělají senzačně pedikúru. A teď jsem tam kvůli manželovi začala chodit i na kosmetiku,“ prozrazuje Hejlová s tím, že na pleť tam prý používají kosmetiku stejné americké značky, kterou používá i Presleyová. „Tak doufám, že mně rychle ubere léta a můj obraz poputuje za oceán,“ přeje si Hejlová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.