To tu ještě nebylo! Tornádo odneslo stodolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

To tu ještě nebylo! Tornádo odneslo stodolu!

Tornádo v místech bývalé stodoly zanechalo jen spoušť.
Tornádo v místech bývalé stodoly zanechalo jen spoušť.

CHOCENICKÝ ÚJEZD – Když v Chocenickém Újezdu na Plzeňsku začala bouřka, myslela si Jaroslava Pašková (61), že to bude jen další běžná průtrž mračen s trochou krup.


„V noci přestala jít elektrika. Tak jsem vzala baterku a šla se podívat, jestli nám vítr nepřevrátil slunečníky před hospodou. Viděla jsem ale jen pár rozházených židliček. Pak jsem se koukla směrem ke stodole a s hrůzou jsem zjistila, že tam není. Celá stodola, která měla ve štítě 12 metrů, byla pryč,“ popisuje žena. Až ráno se ukázalo, jak jsou škody velké. „Spadly všechny zdi, celou stodolou jako by proletěl nějaký větrný vír nebo tornádo, zbytky zdí jsou nahnuté dovnitř, jako kdyby je něco vcuclo. V celé vesnici ale nikdo nemá žádné škody, jen uprostřed rybníka je zapíchnutá půlka stromu a polámalo to pár olší,“ říká Pašková. „Zřejmě to prolítlo mezi domy a za vsí se to zarazilo o skálu,“ uvažuje její dcera. Meteorologové se domnívají, že skutečně mohlo jít o úder tornáda. Ty zaznamenávají jen několikrát do roka.


Autor: (zz)
Foto pro Aha! – Miloš Bláha

24.8.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.